StoryEditorOCM
VaterpoloNOVI USPJEH MLAĐIH KADETA CAVTATA

Prvi put najbolji u Olimpijskim nadama, i to nakon što su uoči zadnje četvrtine gubili s 4:10. Zatim je kapetan po tko zna koji put bio sjajan!

Piše Tonči Vlašić
11. prosinca 2023. - 19:13

Aktualni su prvaci Hrvatske i brončani u Kupu Hrvatske, a sad su pobjednici turnira Olimpijske nade. Novi uspjeh mlađi kadeti Cavtata ostvarili su u Budvi.

- Bilo je ukupno deset ekipa. Bili smo u skupini ‘A’. Nastup smo počeli porazom od domaćina, Budva je bila bolja sa 6:5. Nakon toga smo bili slobodni u 2. kolu, a potom dobili KPK sa 7:5. U 4. kolu smo bili bolji s 12:2 od Mladost iz Bijele, ekipa koja je dan ranije dobila domaćina. Riječ je o ekipi, koja je igrala s godinu dana mlađima u odnosu na ostale. Na kraju je zadnje kolo odlučivalo tko će biti prvi u skupini i igrati u finale. Tu smo s 5:4 bili bolji od Budućnosti iz Podgorice. U velikom finalu igrali smo protiv hercegnovskog Jadrana, ekipe koja je bila najbolja u drugoj skupini u kojoj su bili mlađi kadeti Primorca iz Kotora, našeg Juga, zatim Aquatic Verdea iz Podgorice i Nikšića – priča Pavo Pulić, trener Cavtata. Uz njega na klupi bio je Andi Drobac. 

image

Trener Cavtata Pavo Pulić

Tonči Vlašić/

Finale Olimpijskih nada za mlađe kadete će se pamtiti dugo, dugo,

- Ova generacija hercegnovskog Jadrana je doživjela do jučer samo jedan poraz, i to od vršnjaka beogradskog Partizana. Sve ostalo je dobila. Finale u Budvi? Da, pamtit ćemo ga jer smo nakon tri četvrtine gubili od Jadrana s 10:4. Zadnju četvrtinu smo dobili sa 6:0 nakon čega smo bili bolji na peterce s 14:13. Fantastična utakmica – istaknuo je Pulić.

Luka Botić, kapetan Cavtata, također je priča za sebe.

- Najbolji igrač turnira. Bio je najbolji igrač prvenstva Hrvatske, zatim, iako smo bili četvrti na Cedevita kupu on je i tad bio izabran za najboljeg igrača turnira, a i sad je bio najbolji. Luka je postigao u finalu sedam od deset pogodaka, i to pet od šest u zadnjoj četvrtini u kojoj smo od 4:10 došli do izjednačenja 10:10.   

image

Luka Botić (Cavtat)

Tonči Vlašić

Preostala dva laskava trofeja ostala su u Crnoj Gori. Najbolji vratar je Ognjen Popović (Budućnost), a najbolji strijelac Andrija Subotić (Jadran HN).

- Ovo je naša treća medalja u povijesti nastupa na turnirima Olimpijske nade, a prvi put smo najbolji. U kategoriji kadeta smo osvojili srebro, a 2017. godine smo bili brončani. Treći je na kraju bio Primorac, četvrta Budućnost, peta Budva, šesti Jug, sedmi Aquatic Verde, osmi KPK, deveti Nkšić, a deseta Mladost. Izuzetno kvalitetan turnir, gotovo svaka utakmica je bila u gol, dva. Naša pobjeda protiv Mladosti je iznimka. Presretni smo zbog velikog uspjeha. Ponosni na našu djecu. Svaka im čast – rekao je Pulić.

Cavtat je zlato na turnir Olimpijske nade u Budvi osvojio igrajući u sastavu: Vedran Milković, Borna Kovačević, Luka Botić, Luka Dimnić, Marin Prlender, Antonio Butigan, Antonio Glavinić, Nikša Butijer, Ivan Pocrnja, Nikša Lale, Petar Bako, Niko Srgota, Petar Vezilić, Robi Fox i Mihael Hrošik.

05. svibanj 2024 07:24