StoryEditorOCM
VaterpoloPRIZNANJE ZA DUBROVČANINA

Potvrđeno! Izabran je prvi čovjek organizacijskog odbora dubrovačkog dijela EP-a vaterpolista, nekadašnji prvak Europe i reprezentativac!

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2024. - 12:49

Alen Bošković je izabran, stigla je potvrda, u najuže vodstvo veteranskog sporta European Aquaticsa, krovne organizacije vodenih sportova Europe. Eto novog priznanja za nekadašnjeg hrvatskog vaterpolskog reprezentativca, vlasnika srebra s EP-a 1999. u Firenci, olimpijca, koji je s dva kluba osvajao naslov prvaka Europe, prvo sa Splitskom bankom (POŠK-om), a zatim sa svojim Jug Adriatic osiguranjem

Nezaboravni su njegovo pogotci u Napulju, kad je Splitska banka 1999. trijumfirala u Scandoni, kao i dodavanja na nezaboravnom Final fouru europske Lige prvaka u Gružu kad je Jug u polufinalu svladao Bečeja, a u finalu Olympiacosa. Bio je 90-ih najbolji strijelac lige 

Bošković je posljednjih godina član Dubrovačkih veterana, vaterpolskih entuzijasta, kluba koji je ne samo u zadnje vrijeme, već od svog osnutka u vrhu velikih natjecanja, svjetskih i europskih prvenstava, te svjetskih kupova. 

Zatim, 52-godišnji Dubrovčanin je aktualni tajnik Dubrovačkog saveza športova, potom prvi čovjek organizacije Du Motiona, dubrovačkih dana trčanja, a ove godine je bio na čelu organizacije dubrovačkog dijela Europskog prvenstva vaterpolista, najvećeg sportskog natjecanja u loptačkim sportovima koje je održano u našem gradu, a za što je dobio pohvale od čelnih ljudi europskog vaterpola. 

Izbor u tehnički odbor vateranskog sporta European Aquaticsa to potvrđuje. 

image

Alen Bošković na EP-u vaterpolista 2024. godine

Tonči Vlašić/
20. travanj 2024 04:04