StoryEditorOCM
VaterpoloPRVI SU, PRVI!

Plivaj, praši, naprid naši, na vas gleda Korčula! - mali Kapekaši pobjednici Kupa Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
10. rujna 2023. - 12:19

Splitski Jadran, aktualni prvak, dobio je u prvoj utakmici zadnjeg kola Primorje EB sa 17:1, otišao na plus 52 pogodak razlika, te je bilo jasno kako domaćinu, malim Kapekašima, aktualnim doprvacima, treba pobjeda s četiri i više razlike protiv Solarisa za naslov pobjednika Kupa Hrvatske za mlađe nade.

I uspjela je ekipa Lovora Lozice na svom plivalištu. Krenulo ju za nju dobro nakon 1:1 u prvoj četvrtini. Bila je sa 6:1 bolja u drugoj, nakon treće je imala plus šest (8:2), u zadnjoj četvrtini je otišla na plus sedam te je bilo jasno kako pokal pobjednika ostaje u vitrinama domaćina završnog turnira.

KPK i splitski Jadran su u 3. kolu odigrali bez pobjednika, 4:4. Potom su jedni i drugi, a uistinu su oba sastava iskakala kvalitetom u odnosu na ostale, morali ne samo loviti pobjedu u svakoj utakmici, već im je i svaki pogodak razlike bio zlata vrijedan. U toj utakmici uspješniji je bio domaćin.

image

Lovor Lozica, trener KPK

Tonči Vlašić/

Prvo ime KPK bio je Josip Skokandić. Dominira i u kategoriji nade, starijem uzrastu, te ne čudi što je tako odličan i u svom, ali nitko ne može sam, tako je i on trebao pomoć ostalih. Imao je. Pokal pobjednika Kupa Hrvatske korčulanskom klubu donijeli su i Igor Favro, Nedo Poša, Lovre Risteski, Luka Timur Seinpaal, Jakov Farac, David Remić, Florent Gaxherri, Marko Maksimović, Rudi Kriletić, Vice Šeman, Ivan Blitvić, Joško Krstulović, Špiro Batistić, Klara Granić i Toni Šeparović. Uz Lovora Lozicu na klupi je bio i Damir Stipanović.

Jadran je srebrni, a Cavtat brončani. Cavtat je nakon poraza u 1. kolu od KPK, te u 2. kolu od Jadrana, dobio preostala četiri suparnika, te osvojio treće mjesto. Bio bolji od zagrebačke Mladosti, makarskog Galeba, riječkog Primorja i šibenskog Solarisa.

Po tko zna koji put u mlađim uzrasnim kategorijama KPK i Cavtat skupa na pobjedničkom postolju!

04. svibanj 2024 17:13