StoryEditorOCM
VaterpoloBRAVO HRVATSKA

Pjesma u nastavku, Nina Jazvin pet puta tresla mrežu Francuske, pogađala i Lući Mojaš, naše osvojile skupinu na Svjetskom prvenstvu

Piše Tonči Vlašić
29. lipnja 2024. - 13:25

Hrvatske vaterpolistice su osvojile skupinu ‘C’ na Svjetskom prvenstvu do 16 godina, nakon Njemačke 9:8 dobile i drugog suparnika, Francusku, i to baš uvjerljivo – 17:10. Tim su ostale u igri za visok plasman, igrat će među 16 najboljih.

Uspjehu protiv Francuske doprinijelo je svih pet Jugašica, branila je Ema Hanza, igrale Nea Matičević, Iskra Antunović, zatim Nina Jazvin, koja je bila drugi strijelac Hrvatske s pet pogodaka, a pogađala je, i to jednom, Lući Mojaš. Splićanka Lara Srhoj je bila prvi strijelac sa 6 pogodaka, a na kraju je izabrana za najbolju igračicu utakmice. 

Zanimljivo, prvu četvrtinu s 2:1 dobila je Francuska, koja je na poluvremenu vodila s 5:4, a u nastavku rapsodija Hrvatske, koja je u nastavku bila bolja s 13:5. Naše vaterpolistice su slobodne u nedjelju, 30. lipnja, kad se igra 3. kolo u kojem su suparnice Njemačka i Francuska (tko izgubi, taj će u nastavku prvenstva igrati za plasman od 17. do 24. mjesta, a uspješniji će izboriti osminu finala).

Hrvatska će u osmini finala Svjetskog prvenstva turskoj Manisi igrati protiv Kanade, drugoplasirane reprezentacije skupine ‘B’.

29. lipanj 2024 13:26