StoryEditorOCM
VaterpoloKONAVLJANIN U POLUFINALU CHALLENGER CUPA

Paulo Obradović: ‘Baš smo bili dobri, ali…, ma neću ništa govorit. Ništa... Nije trebalo završiti ovako!‘

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2023. - 22:45
Ovako je bilo nakon Londona 2012., po povratku u Dubrovnik - Paulo Obradović slavi naslov olimpijskog pobjednika!Tonci Plazibat/Cropix

Baš smo bili dobri, ali…, ma neću ništa govorit. Ništa – javio se Paulo Obradović nakon što je izgubio prvu utakmicu polufinala premijernog izdanja Challenger Cupa, trećeg po vrijednosti europskog klupskog natjecanja. CN Terrassa je u svom domu dobila s 15:12 Enka Istanbul za kojeg igra Konavljanin, koji će za sedam dana, 9. ožujka, proslaviti 37. rođendan.

S obzirom koliko je bilo nakon tek malo više od deset minuta igre, Paulo bi trebao otvarat šampanjac jer je španjolski sastav vodio sa 7:1, ali kad se zna kako je pet minuta prije kraja upravo Obradović potegao za 11:11…

- Ma ovo je ogroman uspjeh za turski vaterpolo, sam plasman u polufinale. Stoji, krenuli smo loše, ali na kraju sam dojma kako smo trebali dobiti – istaknuo je trofejni vaterpolist, olimpijski pobjednik i europski prvak s Hrvatskom, koji je s dva kluba osvajao naslov prvaka Europe (Jug i Olympiacos), a kojem je ovo druga sezona u Turskoj. Stigao je tamo nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje je zaključio reprezentativnu karijeru. 

I sad povratak na početak javljanja. Obradović je izjednačio na 11:11, a potom je zaradio treće isključenje, te nije mogao u pet posljednjih minuta pomoći suigračima. 

- Samo ću reći kako su me isključili kad smo bili u napadu.

Zato je u uvodu rekao kako neće ništa govorit. I nije – o suđenju, već o konačnih tri razlike, tj. minus tri, koje će Enke loviti 22. ožujka u Istanbulu. 

- Još smo živi, ali bit će teško. Mogli smo i trebali puno bolji rezultat izvući. Baš smo odigrali dobro protiv Terrasse. Španjolska liga je jača, suparnik ima dosta više jakih utakmica od nas. Kažeš, kad smo mogli od 1:7 doći do 11:11, kako nećemo nadoknadit ovih 12:15 u uzvratu. Ha, bit će mirakul ukoliko uspijemo. Ne, nisam zadovoljan rezultatom prve utakmice. Nije dobar, a najviše me ljuti što nije realan. Bez obzira na tih naših 1:7, nije trebalo završiti ovako, tri razlike za njih. Nije – ponovio je Obradović. 

U drugom polufinalu Tenerife su s 11:10 dobile prvi ogled kod kuće protiv grčkog GS Apollon Smyrnis. 

image

Paulo Obradović, prvo ime Enka iz Istanbula, u Herceg Novom na kvalifikacijskom turniru europske Lige prvaka na početku sezone 2022./23.

Tonči Vlašić/
16. travanj 2024 19:47