StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA ZA EUROCUP

Opet su dobili plus šest. Hitaju prema cilju. Igra? Na trenutke odlični, na trenutke...

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2024. - 18:49

2. KOLO

De Akker Team - Jug Adriatic osiguranje 10:16

AIX-EN-PROVENCE Suci: Mihal George Balanescu (Rumunjska) i Alex Marquez (Španjolska).

DE AKKER TEAM: Valle, Abramson (2), Rouwenhorst, Bragantini (2), Lucci, Tringali Capuano (1), Gallo, Milaković, Condemi (1), Luongo (4), Cocchi, Urbinati, Pederielli. Trener: Federico Mistrangelo.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Burđelez, Djerković, Jerković (2), Joković (2), Pavlić, Mozara (2), Cabanas (1), Kržić (2), Burić (1), Herceg (2), Žuvela (4), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Igor Računica i Pavo Marković.

Četvrtine: 3:5, 2:3, 4:5, 1:3

Nova pobjeda Jugaša u Francuskoj, u četvrtak su dobili domaćina, Pays D’Aix Natation sa 17:11, sad u 2. kolu sastav iz Bologne, De Akker Team. Također sa šest razlike. U subotu, 28. rujna, u 3. kolu, od 11.30 sati, igraju protiv njemačkog SV Ludwigsburga 08, a u zadnjem kolu, u nedjelju, 29. rujna, čeka ih grčki Panathinaikos AC (9.30 sati).

Uglavnom, prva dva iz skupine će izboriti plasman u završnicu, a Jugaši su s ove dvije pobjede taj cilj takoreći već ostvarili... 

Kakvi su bili u 2. kolu? Bolje su otvorili utakmicu, iako su gubili s 1:2, nakon osam minuta igre imali su plus dva (5:3). Tvrda je bila druga četvrtina, a i nju su riješili u svoju korist te je prednost nakon prvog poluvremena bila tri razlike (8:5).

Talijanski sastav se početkom nastavka s dva pogotka približio na pogodak zaostatka, a zatim su serijom 3:0 otišli Jugaši na četiri pogotka viška (11:7). Do kraja treće četvrtine prvo dva pogotka De Akker Teama, a zatim dva sastava iz Gruža, koji je na kraju treće imao plus četiri (13:9).

Dobio je i četvrtu četvrtinu, kao i prvu s dva razlike. Utakmicu zaključio serijom 3:0, te je konačnih plus šest najveća prednost. Marko Žuvela opet prvi strijelac, opet s četiri pogotka u mreži suparnika. U 1. kolu je branio Ivan Jurišić, sad je među vratnicama bio Toni Popadić

Jugaši na trenutke odlični, na trenutke to nije izgledalo dobro. Početak je sezone.

27. rujan 2024 18:51