StoryEditorOCM
VaterpoloHRVATSKA DOMAĆIN

Nina Jazvin na Europskom prvenstvu zatresla mrežu braniteljica naslova i prvog favorita za zlato

Piše Tonči Vlašić
25. lipnja 2023. - 22:08

Nina Jazvin je pogodila mrežu Mađarske, reprezentacije koja brani naslov prvaka na Europskom prvenstvu za igračice do 15 godina i koja je za mnoge prvi favorit za novo zlato. Mađarska je svladala Hrvatsku sa 17:9 u 2. kolu skupine ‘A’ prve Divizije. Lara Srhoj iz POŠK-a 1937. bila je naš prvi strijelac s pet pogodaka, tri je postigla Neli Janković iz splitkog Jadrana, te jedan Jazvin, centar Juga.

Jazvin je prva Jugašica koja se upisala u strijelce na prvenstvu, koje se igra u Zagrebu, na Savi. Protiv Mađarske su igrale, kao i protiv Italije na startu, još tri ‘male’ iz Gruža: Nea Matičević, Lući Mojaš i Mara Moretti.

Hrvatska je 24 sata prije izgubila od Italije, ali samo s pogotkom razlike (13:14) što je prvi put u povijesti, kad se uzmu u obzir sve uzrasne kategorije, kako se od početka do kraja pariralo reprezentaciji, koja je svjetska velesila u ženskom vaterpolu. S obzirom na snagu Mađarske, te uzimajuči u obzir prethodne utakmice protiv nje, i ovih minus osam je opet napredak.

Italija je u drugoj utakmici 2. kola skupine ‘A’ prve Divizije bila bolja s 27:6 od Srbije, koja je na startu izgubila od Mađarske 25:4. Mađarska i Italija su osigurale plasman u četvrtfinale, njihov međusobni ogled će u zadnjem, 3. kolu, odlučiti o tome tko će biti prvi, a tko drugi u skupini, dok će Hrvatska i Srbija razigravati za nastup u četvrtfinalu, a njihov međusobni ogledodučit će tko će biti treći, a tko četvrti u skupini.

EP/ZAGREB 2023.

U drugoj skupini prve Divizije su Španjolska, Grčka, Izrael i Nizozemska.

Dva najbolja iz svake skupine prve Divizije će izravno u četvrtfinale, treći i četvrti iz skupine prve Divizije će razigravati za mjesto među osam najboljih s prva dva iz skupina druge Divizije. Dvije su skupine druge Divizije, skupina ‘C u kojoj su Češka, Irska, Ukrajina i Rumunjska, te skupina ‘D‘ u kojoj su Turska, Slovačka Njemačka.

Prvenstvo na Savi traje do petka, 30. lipnja.

Hrvatska priželjkuje uspjeh, te lakšeg suparnika u razigravanju za mjesto među osam najboljih. Naime, treći iz skupine prve Divizije igra protiv drugog iz skupine druge Divizije, dok će četvrti iz skupine prve Divizije u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine druge Divizije.

Utakmica Hrvatska - Srbija igra se na Savi u ponedjeljak, 26. lipnja, od 19 sati.

01. lipanj 2024 23:45