StoryEditorOCM
VaterpoloHRVATSKA U GORNJEM DOMU NA EURU

Nika Alamat nakon što je ugradila sebe u povijesni uspjeh Hrvatske, i ovo se ljeto, igrajući sad sa starijima, može pohvaliti nastupom u četvrtfinalu!

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2022. - 17:53

Dubrovkinja Nika Alamat je u kapici hrvatske reprezentacije do 19 godina zauzela osmo mjesto na Europskom prvenstvu, koje se od nedjelje, 3. srpnja, igralo u Izraelu. Naše su u skupini pobjedom protiv Slovačke zauzele treće mjesto iza favorita skupine, Francuske i Italije, te tako ostvarile cilj, izborile razigravanje za mjesto među osam najboljih. Nakon toga su ugodno iznenadile svladavši Portugal, koji je bio drugi u svojoj skupini prvog kruga, te se plasirale u četvrtfinale u kojem su poražene od Španjolske, koja na kraju igra veliko finale protiv Mađarske.

U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta naše su prvo poražene od Francuske, a na kraju u utakmici za sedmo mjesto od domaćina, Izraela.

Alamat, jedna od najmlađih igračica prvenstva, rođena je 2006., a ovo je prvenstvo za rođene 2003. i mlađe, posebno će pamtiti utakmicu 'biti ili ne biti' u skupini protiv Slovačke kad je postigla dva pogotka.

Na EP-u je nastupilo ukupno 17 reprezentacija.

Jugašica je prošle godine bila dio reprezentacije koja je na EP-u za igračice do 15 godina ostvarila najbolji plasman jedne ženske reprezentacije u povijesti na velikim natjecanjima, računajući i seniorsku, kad je bila šesta. Tad je dubrovački klub imao četiri svoje igračice u kapici reprezentacije (Mara Fox, Elvira Plečaš i Lana Korać).

image

Dubrovkinja Nika Alamat, igračica Juga i hrvatska reprezentativka

Len/
02. lipanj 2024 14:54