StoryEditorOCM
VaterpoloPOŽUTJELE STRANICE DUBROVAČKOG VJESNIKA

Našli smo kad su njih trojica prvi put bila skupa akteri jedne utakmice u europskoj Ligi prvaka. Najmlađi se odmah sjetio...

Piše Tonči Vlašić
26. listopada 2021. - 20:49
Dubrovački vjesnik, 29. studenog 2003. godine - Jug CO je sedam dana prije, u subotu, 22. studenog, dobio u Gružu Honved s 12:11. Nikša Dobud je prvi put igrao u Ligi prvaka, prvi put igrao skupa s Elvisom Fatovićem i Milom Smodlakom u najelitnijem europskom klupskom natjecanju

CNA Barceloneta je dobila splitski Jadran sa 11:6 na startu natjecanja u skupini 'A' europske Lige prvaka, a u Pireju je Olympiacos s 20:9 potopio Dinamo iz Tblilisija. Prevedeno, Elvis Fatović je dobio Nikšu Dobuda i Milu Smodlaku, a Marko Bijač i Andro Bušlje su otpuhali gruzijski sastav.

Bijač je branio za Olympiacos, dok je Bušlje jednom izbušio mrežu Dinama, svakako treba istaknuti kako je Ioannis Fountoulis postigao za domaćina čak 8 pogodaka. Felipe Perrone je dva puta zatresao mrežu splitskog Jadrana, dok Dobud nije uspio zatresti mrežu CNA Barcelonete.

1. KOLO

Skupina 'A', utorak, 26. listopada, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta (trener Elvis Fatović) – Jadran Split (Nikša Dobud) 11:6, Beograd: Novi Beograd – Radnički Kragujevac 16:10, Brescia: AN Brescia – Ferencvaros 8:8, Pirej: Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) – Dinamo Tbilisi 20:9

Skupina 'B', srijeda, 27. listopada, Marseille: CN Marseille – PRO Recco (trener Sandro Sukno), Beograd: Crvena zvezda – Spandau 04, Dubrovnik, Gruž, 19 sati: Jug Adriatic osiguranje – WASPO 98 Hannover (Marko Macan), Budimpešta: OSC – Steaua Bukurešt.

Utakmica u Barceloni je zanimljiva iz dubrovačkog kuta jer su se na okupu našli Fatović, Smodlaka i Dobud, koji su 22. studenog 2003. godine prvi put bili skupa akteri jedne utakmice najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Sva trojica tad u kapici Juga, koji je u Gružu dobio veliki Honved s 12:11. Mađari su vodili s 11:9, a serijom 3:0, koju je zaključio pogotkom Smodlaka u zadnjim trenucima, Jug je slavio. Na kraju Jug nije uspio proći skupinu, Honved i hercegnovski Jadran su bili na prva dva mjesta, Jug treći, Spartak Volgograd četvrti. Jugaše je skupo koštao poraz od crnogorskog prvaka u Gružu (9:10), a na kraju sezone su finale u Budimpešti igrali baš Honved i Jadran HN.

Iako je prošlo 18 godina od tad, Dobud nije zaboravio svoj debi u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Odmah se sjetio. Fatović i Smodlaka su debi imali davno, davno prije njega. Dobud je i dalje u bazenu, Fatović i Smodlaka uz rub bazena, kao treneri.

19. travanj 2024 16:24