StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKI KUP

Nakon poraza, izašlo nam sunce – znamo što nam je činiti zadnje kolo, ali što nam još odgovara osim pobjede ...

Piše Tonči Vlašić
12. ožujka 2023. - 23:52

Nakon rijetko viđenog poraza, dočekali zadnju četvrtinu s pet pogodaka prednosti, a nju izgubili od Italije sa 7:1, te ostali praznih ruku, naši su dan poslije očekivano dobili Japan s 14:8, te su uoči zadnjeg kola na učinku od 6 bodova, tri pobjede i poraz, i pogodak razlici plus 12 (55:43).

Italija je osigurala prvu od dvije ulaznice, koje se dijele na zagrebačkom turniru za Superfinale novog natjecanja. Naši su u igri za drugu, a jedini preostali suparnik za nju nam je Mađarska protiv koje još imamo igrati na Savi. Pobijedimo li sjeverne susjede u utorak, 14. ožujka, prolazimo dalje. Hoće li nam biti dovoljan i bod u toj zadnjoj utakmici za prolaz? Ovisi o utakmice Mađarska – SAD, koja se igra u ponedjeljak, 13. ožujka.

Mađarska, ako dobije SAD, tad joj protiv nas igra i neodlučan rezultat jer već sad ima bolju pogodak razliku od naših. Ukoliko SAD dobije Mađarsku, tad se može na kraju zatvoriti krug – mi, Mađarska i SAD po 6 bodova. Naši su dobili SAD sa 16:14. SAD kao domaćin završnog turnira ima osiguran nastup u Superfinalu, a u zadnjem kolu igra protiv Italije. Hrvatska i Mađarska igraju u utorak od 18.30 sati, a nakon njih Italija i SAD.

Jedno je sigurno, bit će u utorak zanimljivo.

Hrvatska – Japan 14:8? Loren Fatović je igrač utakmice. Pogodio je svih pet udaraca! Jerko Marinić Kragić (Jadran Split) sva tri. Branio je Toni Popadić, koji je imao 8 obrana. Fatović i Popadić, i tko je još igrao od Jugaša protiv reprezentacije iz zemlje izlazećeg sunca? Franko Lazić je upisao prvi nastup u Svjetskom kupu, ovaj put nije igrao Matias Biljaka. Jest Marko Žuvela.

image

Marko Žuvela (Hrvatska) protiv Japana

Goran Mehkek/Cropix

Tko je još pogađao mrežu Japana? Rino Burić (Jadran Split), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Luka Bukić (Jadran Split), Antonio Dužević (Jadran Split), Andrija Bašić (WASPO 98 Hannover) i Konstantin Kharkov (AN Brescia) po jednom.

18. travanj 2024 05:40