StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U ŠIBENIKU |

MLAĐE JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Gruž i Kantrida u finalu: Jugaši i Primorjaši otvorili prvenstvo, a sad će ga i zatvoriti

Piše Tonči Vlašić
25. srpnja 2021. - 07:23

Prije neki dan u Gružu – Jug Adriatic osiguranje i riječko Primorje Erste banka u finalu Kupa Hrvatske za juniore, odlučivali su peterci, riječki sastav je bio spretniji, a u nedjelju, 25. srpnja, u 13.15 sati, zakazano je u šibenskoj Crnici finale državnog prvenstva za mlađe juniore u kojem će igrati - Jug Adriatic osiguranja i Primorja Erste banka. 

Jugaši su nastavili svoj pobjednički niz u Šibeniku, dok je Primorje EB zaustavilo niz splitskog Jadrana, koji je, kao i Jug AO u skupini 'A', dobio sve četiri utakmice u skupini 'B'. Primorje EB je bilo drugo u skupini 'A', a suparnik Jugu u borbi za finale bio je POŠK 1937.

Jugaši su u polufinalu imali tri puta igrača više, realizirali su dvije situacije, a s druge strane POŠK 1937. je imao dvanaest prilika. Iskoristio je samo jednu. Na kraju 13:6 za Juga čijih se devet igrača upisalo u strijelce: Ivuša Burđelez, Davor Paviša, Jure Jarak i Vlaho Pavlić po dva puta, a po jednom Bruno Đuho, Ivor Miljan Popović, Zvonimir Miloglav, Marko Glavinić i Bruno Bobić. Nikša Brzica je imao sedam obrana, branio je i Nikola Balić, pobjedi su još doprinijeli Ivano Vlahović, Stjepan Brajović i Jakov Cvjetković.

Drugo polufinale je odlučeno na peterce – Jadran je na poluvremenu vodio s 5:2, u trećoj četvrtini sa 7:5. U posljednjoj četvrtini Primorje EB je imalo prednost - 8:7 i 9:8, a splitski sastav izjednačilo na 9:9 šest sekundi prije kraja, te izborilo peterce.

Momčadi trenera Miha Bobića najteže je do pobjede u Šibeniku bilo stići u prvom nastupu u skupini – baš protiv Primorja EB. Bio je 9:8. U toj utakmici riječki sastav nije vodio niti jednom. U dva navrata Jug je imao tri pogotka prednosti. Primorje EB je izjednačilo na 8:8 nakon čega je Vlaho Pavlić pogodio za pobjedu Jug AO.

KPK je zauzeo posljednje deseto mjesto. U utakmici za deveto mjesto igrao je protiv domaćina, Solarisa, koji je bio posljednji, peti u drugoj, 'B' skupini, te izgubio s 15:12. 

20. travanj 2024 08:47