StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKA SKUPINA |

KVALIFIKACIJE KUPA HRVATSKE Tko će s Jugašima na Final four s turnira u Gružu - KPK? To bi bila sjajna priča!

Piše Tonči Vlašić
26. studenog 2020. - 18:51
Vaterpolski prvoligaši nastavljaju s natjecanjem, oni su najveći rang, te njima Vlada RH nije zabranila igrat i trenirat, a pred njima je (napokon) kvalifikacijski turnir Kupa Hrvatske. Odgađan je dva puta. Završni turnir je već prebačen početak 2021. godine, a on se trebao igrati baš ovog vikenda.

Međutim, korona je prvo odgodila kvalifikacije, a kad je i drugi put pomaknut početak Kupa, nije bilo druge, s obzirom na kalendar natjecanja, nego završni čin prebacit u iduću godinu.

Uglavnom, kreću kvalifikacije Kupa. Jedna skupina se igra na Savi, a druga u Gružu. I dok je na Savi pet klubova, te će svako kolo jedan sastav biti slobodan, u Gružu ih je jedan više, te će svaki sastav u dva i pol dana pet puta skakati u vodu.

Zadatak je svima isti. Uhvatiti jednu od prve dvije pozicije, koje vode na završni turnir. S obzirom tko je tko, čudo nad čudima, mirakul bi bio da domaćini, Mladost i Jug AO, ne izbore završni turnir. Tko bi uz njih trebao dalje? Splitski Jadran je favorit na Savi da uz Mladost prođe dalje (tamo su još Medveščak, te preostala dva splitska kluba, Mornar i POŠK), a u Gružu, ako ima dileme, onda bi trebala biti riješena u ogledu Solaris - Primorje EB, a taj ogled je u predzadnjem, 4. kolu, koje je na rasporedu u subotu navečer. Šibenski 'narančasti' su lani bili sudionici Final foura Kupa Hrvatske, te polufinala doigravanja za prvaka. Primorje EB je trenutno u prvenstvu bolje plasirano, ali to ne znači kako je i bolje jer treba gledat tko je protiv koga igrao, i gdje...

KPK je sudionik dubrovačke skupine. Čeka ga pet utakmica. Suparnici većinom poznati. U prvenstvu je izgubio u Šibeniku od Solarisa, izgubio u Korčuli od Primorja EB, a dobio Zadar 1952. u Zadru, te Galeb MR kod kuće. S Jugom još nije igrao. Njihov ogled je zakazan u zadnjem, 11. kolu, prvog dijela sezone u Korčuli, a zadnje kolo je tek 21. siječnja 2021.

KPK na Final fouru Kupa Hrvatske? – to bi bila sjajna priča. Prekrasna za sve poklonike korčulanskog kluba, povratnika u društvo najboljih nakon 37 godina. Primorje EB čeka Korčulane u 3. kolu, a Solaris u posljednjem, 5. kolu. Nada umire posljednja.

RASPORED DUBROVAČKOG TURNIRA
Petak, 27. studenog, 1. kolo, 9.30 sati:
Primorje EB – Galeb MR, 11 sati: Jug AO – KPK, 12.30 sati: Solaris – Zadar 1952., 2. kolo, 17.30 sati: KPK – Galeb MR, 19 sati: Jug AO – Solaris, 20.30 sati: Zadar 1952. – Primorje EB, subota, 28. studenog, 3. kolo, 9.30 sati: Primorje EB – KPK, 11 sati: Galeb MR – Solaris, 12.30 sati: Zadar 1952. – Jug AO, 4. kolo, 17.30 sati: KPK – Zadar 1952., 19 sati: Jug AO – Galeb MR, 20.30 sati: Solaris – Primorje EB, nedjelja, 29. studenog, 5. kolo, 9.30 sati: Galeb MR – Zadar 1952., 11 sati: Primorje EB – Jug AO, 12.30 sati: Solaris – KPK.

SLUŽBENE OSOBE
Opunomoćenici:
Mladen Rak, Nikola Curić, Ivan Miloš, Luko Vuletić i Božo Vuletić (svi Dubrovnik), te Milan Grbin (Korčula), suci: Maro Savinović, Jakov Blašković, Vlaho Radičević i Ivan Matijević, (Dubrovnik), Nenad Periš, Robert Tiozzo, Joško Prančić, Branko Banovac, Leo Kuzmanić i Slaven Sivčević (Split), Ante Bura i Bore Rončević, (Šibenik), te Nikola Gašpardi (Korčula), a disciplinski sudac: Alen Pešušić (Zagreb).

Turnir u Gružu igra se iza zatvorenih vrata, bez gledatelja.
18. travanj 2024 20:48