StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKI KUP HRVATSKE

Kraj natjecanja po skupinama. Mogu li Jugaši preko domaćina ostati u igri za pobjedničkim postoljem?

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2024. - 22:53

Poraz Jugaša u zadnjem kolu natjecanja u skupini ‘A’ na završnom turniru Kupa Hrvatske za juniore, koji se igra u Zadru. Splitski Jadran je sa 16:13 bio bolji u utakmici koja je odlučivala tko će s drugog, a tko s trećeg mjesta. HAVK Mladost je sa sve tri pobjede osvojila skupinu, te se izravno plasirana u polufinale, a Medveščak je posljednji, četvrti, bez boda, te će on razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta.

U skupini ‘B’ polufinale je izborio sa sve tri pobjede splitski Mornar, Zadar 1952. je bio drugi s dvije pobjede i jednim porazom, te će on igrati protiv Jug Adriatic osiguranja (pobjeda i dva poraza) za polufinale, a splitskom Jadranu će suparnik biti Primorje EB, koje je zauzelo treće mjesto. Solaris je bez boda četvrti u ‘B’ skupini, te je on bez izgleda za pobjedničko postolje.

Jug Adriatic osiguranje je pod vodstvom Đanija Pecotića igrao protiv splitskog Jadrana u sastavu: Luka Ljepava, Ivor Miljan Popović, Ante Jerković (1), Ivano Vlahović (3), Bruno Đuho, Mateo Benussi, Petar Kulaš, Luka Eterović, Maro Šušić (4), Stjepan Brajović, Bruno Bobić (1), Vlaho Pavlić (4), Antoan Špilar (6 obrana) i Luka Ćurlin.

Pobjednik ogleda Zadar 1952. – Jug Adriatic osiguranje će u polufinalu na zagrebačku Mladost, a poraženi u razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta na Solaris. Mornar čeka pobjednika Jadran Split – Primorje EB, a Medveščak poraženog.

Turnir u Zadru završava u četvrtak, 23. svibnja.

14. lipanj 2024 09:35