StoryEditorOCM
VaterpoloKORČULANI NA PRVOM TURNIRU SKUPINE ‘A‘ DRUGOG RAZREDA

Debi u Regionalnoj ligi, u kojem sastavu je KPK odigrao prvu utakmicu, tko je postigao prvi pogodak?

Piše Tonči Vlašić
18. studenog 2021. - 21:59
Marin Ban (plava kapica,4) bio je prvi strijelac KPK protiv Primorja EB u debiju korčulanskog kluba u Regionalnoj ligi (slika iz arhive, protiv Galeba MR u Makarskoj)Ivo Ravlić/Cropix

Davor Skokandić, Ante Radovanović, Marijan Duhović, Marin Ban, Vito Sardelić, Vid Borovina, Srđan Antonijević, Toni Knežević, Petar Tedeschi, Danijel Caktaš, Franko Fabris, Vinko Fabris, Jakov Bakarić i Vinko Radovanović – to je sastav koji je odigrao prvu povijesnu utakmicu korčulanskog kluba u Regionalnoj ligi. KPK je debitant. Igra u drugom razredu u kojem je jedanaest klubova. Trebalo ih je biti dvanaest, ali je OVK POŠK odustao u zadnji tren.

Regionalna liga se igra turnirski. Dvije su skupine. Svaka će odigrati tri turnira. Kapekaši su u skupini 'A' s riječkim Primorjem EB, domaćinom prvog turnira skupine i svojim prvim suparnikom od kojeg su poraženi s 13:7. Zatim, tu su još zagrebački Medveščak, dva srpska kluba, Nais iz Niša i Valis iz Valjeva, te jedan crnogorski - Cattaro (Kotor). U skupini 'B' su Zadar 1952., slovenski Triglav iz Kranja, te tri srpska sastava, novosadska Vojvodina, Zemun i Proleter iz Zrenjanina.

Zoran Mustur, trener Kapekaša, i dalje ne može računati na iskusnog Borisa Letice, priključit će se momčadi u drugom dijelu sezone, a zbog ozljede je za turnir u Rijeci otpao mladi reprezentativac Marin Čumbelić, koji će, kako stvari stoje, propustiti i obveze idućih mjesec dana.

PRVI TURNIR - RIJEKA

KPK u petak, 19. studenog, igra prijepodne protiv Cattara, a poslijepodne protiv Medveščaka, i u subotu, 20. studenog, čekaju ga dvije obveze, prvo Valis, zatim u zadnjem kolu Nais.

U preostale dvije utakmice 1. kola turnira na Kantridi Valis je dobio Cattaro s 13:10, a Nais i Medveščak su odigrali bez pobjednika, 14:14.  

Protiv Primorja EB tri pogotka za KPK je postigao Marin Ban, a po dva Srđan Antonijević i Petar Tedeschi. Antonijević je postigao prvi pogodak za KPK u Regionalnoj ligi. Nakon dvije minute i 43 sekunde igre izjednačio je rezultat na 1:1.

- Nama je ovakav oblik natjecanja prihvatljiv, te dobar. Ovo su utakmice u kojima ćemo dati više prilika mlađim igračima – rekao je Mustur u najavi nastupa.

15. travanj 2024 04:42