StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKI KUP HRVATSKE

Jugaši uništili snove domaćina, izborili polufinale, te ostali u igri za pobjedničkim postoljem. Sad ih čeka dužnik iz skupine

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2024. - 11:06

Jugaši su u polufinalu juniorskog Kupa Hrvatske, koji se igra u Zadru, a do tog uspjeha su došli preko domaćina, Zadra 1952., kojeg su u četvrtfinalu svladali s 14:9. Zadrani su bili u skupini ‘B’ drugi s dvije pobjede i jednim porazom, a Jugaši su nakon startne pobjede u skupini ‘A’ protiv  Medveščaka poraženi od Mladosti, te na kraju od splitskog Jadrana.

Zadrani su vodili 1:0 i 2:1 nakon momčad trenera Đanija Pecotića postigla tri pogotka u nizu, a nakon toga više nije ispuštala vodstvo. Jugov vratar Antoan Špilar je imao 12 obrana, Mateo Benussi je s 4 pogotka bio prvi strijelac dubrovačkog sastava za kojeg je Maro Šušić postigao tri pogotka, po dva Ante Jerković, Ivano Vlahović i Vlaho Pavlić, a po jedan Ivor Miljan Popović i Petar Kulaš. Boje Juga u Višnjiku još brane Luka Ljepava, Bruno Đuho, Luka Eterović, Stjepan Brajović, Bruno Bobić i Luka Ćurlin.

U polufinalu će večeras Jugaši na Mladost od koje su u skupini jučer prijepodne izgubili s 7:8. U drugom polufinalu će igrati splitski Mornar protiv pobjednika Jadran Split – Primorje Erste banka.

Turnir završava u četvrtak, 23. travnja.   

15. lipanj 2024 08:25