StoryEditorOCM
Vaterpolo31. HRVATSKO PRVENSTVO |

JUGAŠI U NASTAVKU STISNULI GAS NA KORČULI Zoran Mustur, trener KPK: ‘Vjeko je zadovoljan, vidim ja to. Ima poletnu momčad. Nije mogao bolje peškat!‘

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2021. - 21:34
Zoran Mustur, legendarni igrač, olimpijski doprvak iz Moskve 1980., a potom uspješni trener, šef je struke KPKTonči Vlašić
KPK – Jug AO 9:22

KORČULA Bazen Gojko Arneri. Suci: Slaven Sivčević i Branko Banovac, delegat: Mile Rebić (svi Split).

KPK: Skokandić (11 obrana), Radovanović (1), Duhović, Ban, Tolja (1), Borovina, Antonijević (3), Knežević, Tedeschi, Caktaš (1), F. Fabris, V. Fabris, Bakarić, Čumbelić (3). Trener: Zoran Mustur.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (1 obrana), I. Vukojević (2), Fatović (3), Stahor, Mozara (1), Papanastasiou (3), Tomasović (1), Argyropoulos (4), Kržić, Kakaris (3), Benić (1), Žuvela (4), A. Vukojević (4 obrane), Zvono. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: KPK 3/10, Jug AO 5/7

Peterci: KPK 1/1, Jug AO 1/1

Četvrtine: 3:5, 4:5, 2:8, 0:4.

Jug je Jug, igrat protiv njega je utakmica u kojoj možeš puno toga naučit. Inače, bila je dobra utakmica. Na poluvremenu se Jug naljutio, te je u nastavku stisnuo gas, a ja sam zadovoljan, baš zadovoljan kako smo protiv ozbiljnog i angažiranog Juga odigrali prvo poluvrijeme. Bilo je samo tri razlike za Juga u tom prvom kvalitetnom poluvremenu, a Jug je, ponavljam, bio ozbiljan, angažiran – istaknuo je Zoran Mustur, legendarni vaterpolist, potom uspješan i kao trener, koji je uplovio u svoju drugu sezonu vođenja KPK.

Što kaže Mustur za nova dva imena u redovima Juga, Grke Argyropoulosa i Kakarisa, beka odnosno centra, koji su postigli ukupno sedam pogodaka protiv KPK, bek četiri, a centar tri?

- Rano je za ocjenu, međutim, pokazali su protiv nas što sam od njih i očekivao. Dobar je i bek, dobar je i centar. S njima dvojicom Jug će biti poletna ekipa. Vjeko je zadovoljan, vidim ja to. Rekao bih kako Jug nije mogao bolje peškat. Obojica su, vidi se to, motivirani. Znate, ha, doći u Juga je prestiž, te nema sumnje kako će dati svoj maksimum, a ovo što smo mogli vidjet, dobri su, baš su dobri.

OPET FATOVIĆ KAPETAN

Loren Fatović je novi kapetan Juga. Utakmica protiv KPK mu je bila prva u toj ulozi. Prošlo je 14 sezona od kad je u toj ulozi zadnji put bio njegov otac Elvis. Loren je kapetansku traku Juga nasljedio od Xavija Garciju, koji je ovo ljeto zaključio karijeru. 

Kakav je vaš KPK u odnosu na prošlu sezonu?

- Promijenili smo izgled. Ostao je Marin Ban, došli su iskusni Srđan Antonijević i Toni Knežević. Imamo i Borisa Leticu, ali na njega ne možemo računati u prvim kolima. Došao je i mali Tolja iz Juga. Skupili smo se prvi put, a kakvi smo, vidjet ćemo kad budemo igrali protiv alpari sastava, Zadra, Medveščaka, POŠK-a... Sad protiv Juga je baš dobar bio Čumbelić, pa Caktaš, Tolja, Franko Fabris, također vratar Skokandić. Dojam nakon ove prve utakmice je pozitivan, ali ćemo pravu ocjenu moći dati kad budemo igrali utakmicu pod pritiskom, a prva iduća je takva. Stiže Zadar. Imperativ su bodovi, i tad će trebat biti pravi – naglasio je Mustur. 

SEMAFOR

Ostali rezultati 1. kola, subota, 2. listopada, Rijeka: Primorje EB – Mornar BS 9:10, Zagreb: Medveščak – Mladost 6:19, Split: Jadran – OVK POŠK 19:3, srijeda, 6. listopada, Zadar: Zadar 1952. - Solaris.

U 2. kolu. subota, 9. listopada, KPK dočekuje Zadar 1952., a Jug AO je domaćin OVK POŠK.

19. travanj 2024 13:01