StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

JUG ADRIATIC OSIGURANJE POŽELIO DOBRODOŠLICU ALEXU OBERTU Peti Amerikanac u povijesti Gruža, a treći u dva metra!

Piše Tonči Vlašić
7. kolovoza 2020. - 13:24
Gruž je pogledavao prema Benu Hallocku, za istog je interes pokazao i Olympiacos, ali i PRO Recco, koji je na kraju i dogovorio dolazak 23-godišnjeg centra američke reprezentacije, međutim, i drugi centar američke reprezentacije bio je 'meta' najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

Na kraju je Jug Adriatic osiguranje 'rupu' nastalu odlaskom Luke Lozine u Grčku uspio popuniti američkim reprezentativcem. Novi Jugaš je Alex Obert, kapetan SAD-a, koji je debi za reprezentaciju imao je 2013. godine na Super finalu FINA Svjetske lige. Igrao je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, na Svjetskim prvenstvima 2013., 2015., 2017. i 2019. godine. S deset pogodaka doprinio je osvajanju zlata reprezentacije na Panameričkim igrama prošle godine u Limi.

Obert, rođen 18. prosinca 1991. godine u kalifornijskom gradu Placentiji, tako će, a ne Hallock, ubuduće dijeliti radno mjesto u dva metra pred suparničkim vratarima s Lukom Lončarom. Kapetan američke reprezentacije, kad bude imao debi u kapici Jug AO, postat će peti Amerikanac koji je zaigrao za najtrofejniji hrvatski vaterpolski klub (Robert Lynn, Stephen Gill, Ryan Bailey i Tony Azevedo).

Gill i Bailey su također 'radili' u dva metra. 
24. travanj 2024 09:08