StoryEditorOCM
VaterpoloFINAL 4 EUROPSKE LIGE PRVAKA

Igrao je ove sezone protiv oba finalista, Loren Fatović s nestrpljenjem očekuje odluku o prvaku i priželjkujem kako će slaviti Recco, a zna se zbog čega

Piše Tonči Vlašić
7. lipnja 2024. - 14:39

Loren Fatović je nakratko kod kuće. Već u nedjelju opet će napustiti Dubrovnik. Hita za Zagreb. Tamo će se okupiti reprezentacija, pogledati prvo dokumentarac o Brunu Siliću pod čijim je vodstvom Hrvatska osvojila prvu veliku medalju - olimpijsko srebro u Atlanti 1996. godine, a to je godina kad se rodio Loren, koji je do ljeta 2023. godine bio Jugaš, dok je od prošlog ljeta član splitskog Jadrana za kojeg će igrati i iduće dvije sezone. 

Hrvatski reprezentativci nakon što pogledaju vaterpolsku priču o Siliću, Splićaninu, kojeg je teška bolest otrgnula prije 20 godina, preminuo je 18. siječnja 2004. godine u 46. godini života, kreću za Kranj. U Sloveniji će odraditi prvi dio priprema. Ivica Tucak je pozvao ukupno 22 igrača, 13 ih može ući u zapisnik utakmice na Olimpijskim igrama u Parizu. Ako sve prođe u redu, bez ozljeda i(li) bolesti, jedno od tih trinaest mjesta je rezervirano za Lorena. Kad se gleda samo ova sezona bio je sjajan na Europskom prvenstvu i sjajan na Svjetskom prvenstvu u kapici Hrvatske, te sjajan u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske u kapici splitskog Jadrana.

S reprezentacijom doprvak Europe i svjetski prvak, s Jadranom osvajač Superkupa i na kraju naslova prvaka Hrvatske. Večeras će Lolo, kako ga od milja zovu, biti ispred televizije, te pratiti odluku o prvaku Europe, ogled PRO Recca i Ferencvarosa, koji počinje u 21 sati (izravan prijenos na televiziji Sport klub, prije toga, od 19 sati za treće mjesto igraju Olympiacos i Novi Beograd).

- Vidjeli ste polufinala. Nisam očekivao kako će oba biti rezultatski neizvjesna. Imali smo u obje preokrete. Recco je protiv Olympiacosa vodio s tri razlike, pa Olympiacos povede. Ferencvaros vodi, pa nakon isključenja Filipovića bez prava zamjene dođe do dva pogotka prednosti. Ima nakon tog realiziranog peterca za 12:10 u iduće četiri minute igrača više protiv Novog Beograda, ali obje utakmice na kraju odluče peterci. Sve četiri ekipe su zasluženo na Final 4, za mene su u finalu ipak u ovom trenutku ipak dvije najbolje ekipe, ali teško je i večeras prognozirati tko će pobijediti – kaže Loren.

- Recco je za mnoge blagi favorit, ali, kao i u polufinalu, vidjeli ste, sitnice odlučuju. S nestrpljenjem očekujem finale i priželjkujem kako će Recco pobijediti prvenstveno zbog našeg Sandra (Sandro Sukno je trener PRO Recca - op.a.).

Fatović je ove sezone igrao s Jadranom i protiv Ferencvarosa, i protiv PRO Recca, protiv mađarskog prvaka u skupini prvog kruga, protiv talijanskog u drugom krugu, četvrtfinalnoj skupini.

- Kad bih bio trener, te krenuo sastavljati momčad, a imao priliku uzeti po jednog igrača iz PRO Recca i Ferencvarosa, koga bih izabrao? Težak zadatak, a težak je jer u svakoj ekipi svaki igrač, ako ima svoj dan, može biti ključan. Igrao sam s Kakarisom u Juga, te znam koliko on znači. Igrajući ove sezone protiv jednih i drugih, mogao sam se uvjeriti koliko je opasan svaki od tih igrača. I kad to znam, očekujem kako će finale biti spektakl, a ja ću, već sam rekao, priželjkivati da Recco pobijedi zbog Sandra – rekao je Fatović.

21. lipanj 2024 01:36