StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠEN EURO |

HRVATSKA ŠESTA NA MALTI Priznanje Maru Savinoviću, dubrovački sudac sudio na kraju odluku o prvaku Europe!

Piše Tonči Vlašić
19. rujna 2021. - 21:06

Maro Savinović je na Malti sudio utakmice Europskog prvenstva za igrače do 17 godina. Bio je uz rub bazena svaki dan. Prva tri dana Eura sudio je utakmice u skupinama. Prvog dana ogled Gruzije i Grčke, drugog dana Ukrajine i Italije, a trećeg dana Crne Gore i Italije. Zatim u osmini finala ogled Grčke i Rumunjske, dan poslije četvrtfinale između Grčke i Crne Gore, a kako Hrvatska nije ušla među četiri najbolja, sudio je potom i najvažnije utakmice završnice - polufinale između Srbije i Mađarske, te sad i veliko finale u kojem je Srbija sa 10:6 dobila Grčku.

Broncu je osvojila Mađarska 13:12 pobjedom protiv Španjolske u utakmici za treće mjesto, naši su sa 14:12 izgubili od Crne Gore u utakmici za peto mjesto dok je Nizozemska u utakmici za sedmo mjesto s 11:9 svladala Italiju.

image
Maro Savinović, vaterpolski sudac iz Dubrovnika
Tonči Vlašić

Hrvatska je prosula pobjedu na startu prvenstva protiv Španjolske, vodila sa 7:6, imala peterac i igrača više, ali izgubila sa 8:7, te je ostala bez prvog mjesta u skupini i izravnog plasmana u četvrtfinale, a što je donosilo lakšeg suparnika u borbi za polufinale. Nakon poraza na startu pobjedama protiv Malte i Rumunjske stigla je do drugog mjesta u skupini, igrala je osminu finala protiv slabašne Gruzije, ostvarila novu pobjedu, ali u četvrtfinalu je čekala Mađarska, koja je bila pobjednik svoje skupine, i koja je pokazala puno više u utakmici koja je odlučivala tko će doći, a tko ne u priliku boriti se za medalju.

U sastavu Hrvatske na EP-u bila su petorica igrača iz Dubrovačko-neretvanske županije, dvojica Korčulana, Toni Mozara i Marin Čumbelić, te trojica Dubrovčana, Ivuša Burđelez, Patrik Kolak i Josip Tolja. Četvorica su igrala protiv Crne Gore u utakmici za peto mjesto, i sva četvorica su se upisala u strijelce, Mozara i Kolak su po četiri puta tresli mrežu suparnika, a Burđelez i Čumbelić po jednom. 

Pomoćnik izbornika Hrvoja Hrestaka bio je Dubrovčanin Frano Vićan. 

image
Hrvatska reprezentacija do 17 godina u kvalifikacijama za EP na Korčuli krajem lipnja 2021. godine
Tonči Vlašić

25. travanj 2024 22:45