StoryEditorOCM
VaterpoloPODVIG

Ema, Nina, Nea, Lući i Iskra s Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva, povijesni uspjeh naših vaterpolistica!

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2024. - 16:47

Povijesno polufinale - istaknula je Martina Nadilo, bivša vaterpolistica Juga i hrvatska reprezentativka, desna ruka Siniše Zonića, trenera Ženskog vaterpolskog kluba Jug. I ona je pratila četvrtfinale Svjetskog prvenstva za igračice do 16 godina, koje se igra u turskoj Manisi, a u kojem je naša reprezentacija dobila s 8:6 Nizozemsku, te ostvarila povijesni uspjeh.

Nikad prije niti jedna izabrana vrsta hrvatskih vaterpolistica nije uspjela ući među četiri najbolje, a ova generacija je to uspjela dobivši sve četiri utakmice na prvenstvu. 

Prvo je bila najbolja u skupini, bolja od Njemačke i Francuske, potom uspješna protiv Kanade u osmini finala, te sad u četvrtfinalu protiv Nizozemske, koja je tradicionalno jaka u ženskom vaterpolu, čija je seniorska ekipa bila olimpijski pobjednik, dvostruki svjetski prvak, šest puta prvak Europe.

POLUFINALE S MAĐARICAMA

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Mađarske, koja je boljim izvođenjem peteraca svladala Grčku. Bilo je 12:12 na kraju četvrte, Mađarice su vodile pet minute prije kraja 11:7. Nakon peteraca 16:14.

U preostala dva četvrtfinala igraju SAD – Španjolska i Australija – Italija.

Ovom povijesnom uspjehu doprinijelo je čak pet igračica Juga, vratarka Ema Hanza, centar Nina Jazvin, zatim Iskra Antunović, koja je ponikla u KPK, te Nea Matičević i Lući Mojaš. Splićanka Lara Srhoj s tri pogotka bila je prvi strijelac, Jazvin je jedna od pet igračica, koje su po jednom zatresle mrežu Nizozemki. 

Hrvatska među četiri u svijetu. Sjajno!

02. srpanj 2024 19:26