StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠENI POLUFINALNI TURNIRI KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE

Cavtat za pet, slave i Jugaši, a malo je nedostajalo i Kapekaši

Piše Tonči Vlašić
4. veljače 2024. - 20:54

Prošao je Cavtat, i to kao pobjednik polufinalnog turnira kadetskog prvenstva Hrvatske, koji se igrao u Makarskoj. Momčad Pava Pulića dobila je svih pet utakmica. Prošao je i Jug Adriatic osiguranje, koji je zauzeo treće mjesto s tri pobjede i dva poraza. Sastav Aljoše Lončarića izgubio je na startu od Cavtata, te na kraju od splitskog Jadrana, koji je drugi s četiri pobjede i jednim porazom.

Mjesto među četiri najbolja, a što je donosilo nastup na završnom turniru, nije uspio izboriti treći predstavnik najjužnije županije, KPK, a malo je nedostajalo. Poraz na peterce na startu od POŠK-a 1937. ostavila je Korčulane na kraju bez prilike za prolaz, a bio je blizu protiv Cavtata, kojeg je vodio 6:4 pet minuta prije kraja, a izgubio sa 7:6.

Uz Cavtat, Jadran i Jug AO u Makarskoj je prolaz na završni turnir izborio još Mornar, a na drugom polufinalnom turniru, koji se igrao u Zadru, to je uspjelo Solarisu, Medveščaku, HAVK Mladost i domaćinu, Zadru 1952.

Cavtat je nakon pobjeda u skupini prvog kruga protiv Jug Adriatic osiguranja, Siscie i Mornara, u drugom krugu dobio KPK, a na kraju POŠK 1937. s 10:8, Jugaši su u drugom krugu dobili Galeba MR sa 17:14, a na kraju izgubili od splitskog Jadrana 9:14. U prvom krugu su nakon poraza od Cavtata dobili Mornar i Sisciu. KPK je nakon poraza od POŠK-a 1937. i Jadrana između kojih je dobio Galeb MR, u drugom krugu izgubio od Cavtata, a na kraju dobio Siscu s 11:6.

IGRALI SU ...

Cavtat je finalni turnir izborio u sastavu: Lovro Miljas, Borna Kovačević, Luka Dimnić, Marino Grbešić, Ivano Tonković, Roberto Fox, Luka Botić, Antonio Butigan, Vlaho Ucović, Maro Radoš, Vedran Milković, Bruno Glavinić, Vlaho Rajčević i Petar Vezilić, a Jug Adriatic osiguranje u sastavu: Niko Benić, Petar Lončarić, Gabrijel Braica, Roko Koncul, Antun Abjanić, Toni Beran, Roko Polović, Franko Savinović, Bartul Tullio, Nikša Matičević, Marko Ivaniš, Roko Plećaš, Antun Potrebica i Luka Blitvić.

Za KPK su pod vodstvom Lovora Lozice igrali Josip Skokandić, Nikola Franulović, Nino Fider, Lovro Jurjević, Marko Prskalo, Ivan Šeparović, Marin Oreb, Jakov Granić, Lukas Remić, Mate Šain, Antonio Gaćina i Luka Timur Seinpaal.

04. svibanj 2024 18:22