StoryEditorOCM
VaterpoloPOLUFINALNI TURNIRI KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE

Cavtat dobio sve tri u skupini te je na korak do finalnog turnira za koji su u igri i Jugaši, i Kapekaši

Piše Tonči Vlašić
4. veljače 2024. - 08:49

Cavtat je nastup u skupini ‘A’ prvog kruga polufinalnog turnira za kadete u Makarskoj zaključio sa sve tri pobjede, Jug Adriatic osiguranje je nakon poraza na startu od Cavtata upisao dvije pobjede, a KPK u skupini ‘B’ pobjedu i dva poraza.

U drugom, posljednjem krugu, Cavtat ima igrati protiv KPK i POŠK 1937., Jug AO protiv Galeba MR i splitskog Jadrana, a KPK u zadnjem kolu protiv Siscie. Četiri najbolja nakon tih pet utakmica, uzimaju se u obzir svi rezultati, izborit će plasman na završni turnir skupa s četiri najbolja sastava drugog polufinalnog turnira, koji se istovremeno igra u Zadru.

Cavtat je u 2. kolu dobio Sisciu s 29:6 (Lovro Miljas 7, Borna Kovačević 6, Luka Dimnić 5, Marino Grbešić 3, Ivano Tonković i Roberto Fox po 2, te Luka Botić, Antonio Butigan, Vlaho Ucović i Maro Radoš po 1, još su igrali Vedran Milković, Bruno Glavinić, Vlaho Rajčević i Petar Vezilić), a u 3. kolu Mornara s 12:5 (Ivano Tonković 3, Luka Botić 2, Borna Kovačević, Luka Dimnić, Bruno Glavinić, Marino Grbešić, Vlaho Rajčević, Vlaho Ucović i Maro Radoš po 1).

Jug Adriatic osiguranje je od Mornara bio bolji s 10:4 (Niko Benić 3, Petar Lončarić i Gabrijel Braica po 2, Roko Koncul, Antun Abjanić i Toni Beran po 1, još su igrali Roko Polović, Franko Savinović, Bartul Tullio, Nikša Matičević, Marko Ivaniš, Roko Plećaš, Antun Potrebica i Luka Blitvić), a zatim od Siscie s 23:6 (¸Gabrijel Braica 6, Franko Savinović i Niko Benić po 4, Antun Abjanić 3, Bartul Tullio i Nikša Matičević po 2, te Petar Lončarić i Marko Ivaniš po 1).

KPK je nakon poraza na startu od POŠK 1937. na peterce dobio Galeb MR 11:5 (Josip Skokandić i Nikola Franulović po 3, Nino Fider i Lovro Jurjević po 2, te Marko Prskalo 1, još su igrali Ivan Šeparović, Marin Oreb, Jakov Granić, Lukas Remić, Mate Šain, Antonio Gaćina i Luka Timur Seinpaal), a na kraju izgubio od splitskog Jadrana s 13:3 (Lovro Jurjević, Josip Skokandić i Marko Prskalo po 1).

Uoči drugog kruga Cavtat i splitski Jadran imaju sve tri pobjede, Jug Adriatic osiguranje i POŠK 1937. po dvije pobjede i poraz, KPK i Mornar po pobjedu i dva poraza, a Galeb MR i Siscia po tri poraza.

Utakmice 4. i 5. kola igraju se u nedjelju, 4. veljače.

04. svibanj 2024 04:28