StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Australija za povijest, Srbija gubila sa 0:6, pogađao i Dubrovčanin Jacob Merčep

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2024. - 11:49

Za ne povjerovati, druga četvrtina, a ne samaforu piše: Australija - Srbija 6:0! Bilo je potom i 7:1, te na kraju 8:3. Kakve su ovacije dobili Australci na kraju povijesnog dosega, te Srbiji, aktualnom olimpijskom pobjedniku iz Rija i Tokija nije preostalo ništa drugo nego krenuti prema klupi suparnika, te mu stisnuti ruku, a što su odmah i napravili. 

Biljarski precizno Australci su u drugoj četvrtini, koju su dobili sa 6:1, tresli mrežu Srbije, koja se mučila protiv Japana (16:15). Promislili smo tad, prva utakmica, ipak su najvažnije ostvarili. Međutim, ni sad nisu bili dobri, a Australija je za većinu ipak bolja reprezentacija od Japana, pogotovo kad im se sad priključio Luke Pavillard, koji je jedan od igrača Zodiac CNA Barcelonete, sastava kojeg vodi naš Elvis Fatović. Na Pavillarda izbornik Tim Hamill, koji je naslijedio upravo Elvisa Fatovića nakon Tokija 2021.nije mogao računati na startu zbog isključenja na Svjetskom prvenstvu u Dohi. 

Ha, Australci su dugo, dugo ostali nakon utakmice na bazenu. Pozdravljali navijače. I da ih redari nisu upozorili kako moraju napustiti arenu, te krenuti prema miks zoni, te u svlačionici jer kreće druga utakmica (Hrvatska - Italija), vjerojatno bi ostali uz bazen i slavili cijeli dan. 

Pavillard je sa četiri pogotka bio prvi strijelac Australije i utakmice. Mrežu Srbije pogađao je i Dubrovčanin Jacob Merčep, kako je sjajno naciljao bliži kut Radoslava Filipovića za 4:0. 

Srbija je opet, tako i u Riju 2016., u teškoj situaciji, ali dok je prije osam godina u Brazilu to bila sjajna momčad, prepuna top igrača, što je poslije i potvrdila koliko je moćna, te na kraju otišla do kraja (dobila nas u finalu), ovaj sastav nije ni blizu toga. Srbiju sad čeka Španjolska, potom domaćin, Francuska, te na kraju Mađarska. Realno, Španjiolska i Mađarska su bolje od Srbije, sad je pitanje kako će završiti ogled Australije i Francuske u 3. kolu. Što ako se zatvori krug, Francuska, Australija i Srbija pobjeda i poraz. Srbija u taj krug ulazi s minus 5...

 

19. rujan 2024 01:47