StoryEditor
TenisGOSPINO POLJE |

USPJEH BRATA I SESTRE PETKOVIĆ NA DUBROVNIK DUB BOWLU Vlaho i Ana u finalu singla, Ani suparnica za krunu igračica s kojom je osvojila parove

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2021. - 23:11
Slavi Ana Petković plasman u finale Dubrovnik DUB Bowla do 13 godinaTonči Vlašić

Brat i sestra u finalima glavnih turnira, i to članovi Tenis kluba Ragusa, domaćina međunarodnog turnira Dubrovnik DUB Bowl, koji je okupio stotinjak mališana s tri kontinenta u dva uzrasta, do 11 i do 13 godina.

Vlaho Petković igrat će za naslov pobjednika turnira do 11 godina protiv Japanca Terunoshina Imanishija, a njegovoj sestri Ani Petković suparnica za naslov pobjednice turnira do 13 godina bit će Sofia Kryvoruchko, prvakinja Ukrajinke, koja nije u svojoj državi slavila samo u uzrastu do 12, već i do 14 godina. S druge strane Ana Petković je prva s rang liste Hrvatskog teniskog saveza do 12 godina.

Ana i Sofia su skupa osvojile turnir parova do 13 godina, i to su u subotnjem finalu sa 4:2 i 4:1 svladale Andreu Ivanovu iz Bugarske i Ivu Marinković iz Švedske.

image
Vlaho Petković (Ragusa)
Tonči Vlašić
image
Finalistice turnira parova do 13 godina s Paskom Barovićem, direktorom turnira (Ana Petković druga s desna)
Tonči Vlašić
image
Ana Petković (Ragusa)
Tonči Vlašić

Finale glavnog turnira djevojčica do 11 godina igrat će Sakino Mlyazawa iz Japana i Tea Kovačević iz Bosne i Hercegovine, dok su u finalu glavnog turnira dječaka do 13 godina Nikolay Martinov Bunchev iz Bugarske i Mihailo Topić iz Srbije, koji je sa sunarodnjakom Filipom Đokićem osvojio turnir parova u svom uzrastu.

Turnir parova u konkurenciji dječaka do 11 godina osvojili su Rus Alexander Nenashev i Makedonac Vasilij Zakovski, a u konkurenciji djevojčica do 11 godina Tea Kovačević i Sophia Santos iz Hrvatske.

Utješni turnir u konkurenciji dječaka do 11 godina osvojio je Adrian Jureško iz Hrvatske, a Utješni turnir u konkurenciji djevojčica do 13 godina Ana Supić iz Bosne i Hercegovine, koja je s 0:4, 4:1 i 10:3 pobijedila Petru Svetac, članicu Tenis kluba Dubrovnik. Prvi dio turnira igrao se po skupinama s po četiri natjecatelja. Nakon igre svatko sa svakim, dva najbolja iz skupine plasirala su se u glavni turnir, a treći i četvrti su natjecanje nastavili u Utješnom turniru.

image
Finalisti turnira parova do 13 godina s Paskom Barovićem, direktorom turnira
Tonči Vlašić
image
Petra Svetac (Tenis klub Dubrovnik), direktor turnira Pasko Barović, te pobjednica Utješnog turnira do 13 godina - Ana Supić
Tonči Vlašić

Finala sedmog izdanja Dubrovnik DUB Bowl-a, turnira koji je od svog početka okupio više od tisuću mališana iz 65 država svijeta, s pet kontinenata, igraju se u nedjelju, 18. srpnja, na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju od 9 sati.

item - id = 1113486
related id = 0 -> 1128107
related id = 1 -> 1126992
28. rujan 2021 12:20