StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI ITF U VRSARU |

TRI POBJEDE BEZ IZGUBLJENOG SETA, I TAKO DVA PUTA Lucija Ćirić Bagarić igra za finale singla i za krunu u paru

Piše Tonči Vlašić
9. listopada 2021. - 07:54

S tri nove pobjede, bila je slobodna u 1. kolu, Lucija Ćirić Bagarić je izborila polufinale juniorskog ITF-ovog turnira prvog ranga u Vrsaru. Suparnica u polufinalu bit će joj prva nositeljica, Čehinja Brenda Fruhvirtova, 24. juniorka svijeta, koja je također s tri pobjede, također bez izgubljenog seta, stigla do polufinala.

Bit će ovo treće ovogodišnje polufinale Ćirić Bagarić protiv Fruhvirtove, koja je slavila u College Parku u Marylandu pokraj Washingtona, te u belgijskom Charleroi Marcinelleu, također turnirima prvog ranga.

Fruhvirtova je dobila trinaest pojedinačnih mečeva za redom, te u tom nizu osvojila dva turnira. Lucija je pak s dva posljednja polufinala, a između toga prolaskom kvalifikacija, i pobjedom u 1. kolu US Opena, ušla u TOP 50. Uoči turnira u Vrsaru je bila na 46. mjestu najboljih juniorki svijeta uz podsjetnik kako je u 2021. godinu krenula s 296 mjesta.

Dubrovkinja je uz polufinale u pojedinačnoj konkurenciji izborila igrajući sa Čehinjom Luciom Havlickovom finale parova. Također je, kao i u pojedinačnoj konkurenciji, bila slobodna na startu, a zatim ostvarila tri pobjede bez izgubljenog seta. Za naslov će se boriti protiv Fruhvirtove, koja igra u paru sa sunarodnjakinjom Barborom Palicovom.

U parovima Lucija vodi s 2:0 protiv Fruhvirtove, a njih dvije skupa su osvojile turnir u College Parku. Dubrovkinja je ove godine u paru već igrala u čak sedam finala. Osvojila je tri turnira. Dobila je zadnjih sedam mečeva u parovima. 

23. travanj 2024 06:21