StoryEditorOCM
TenisSLIKA IZ MELBOURNEA

Treća Dubrovkinja u povijesti na juniorskom Australian Openu, Lucija Ćirić Bagarić doznala suparnicu na startu, a već se zna i kad će na teren

Piše Tonči Vlašić
21. siječnja 2022. - 14:43
Selfie - Lucija Ćirić Bagarić i trener Damjan Peterlin ispred glavne pozornice Australian Opena, Rod Laver Arene

Kreće 'tamo dole' i Lucija Ćirić Bagarić. Njezin meč je četvrti na terenu broj 12 u Melbourne Parku u subotu, 22. siječnja. Čekat će je s druge strane mreže Carolina Kuhl iz Njemačke. Pobjeda donosi plasman u šesnaestinu finala, među 32 najbolje na juniorskom Australian Openu.

Trebala se Dubrovkinja za prvi Grand Slam turnir sezone 'zagrijavati' na jakom juniorskom turniru u obližnjem Traralgonu, putovati na svoj 18. rođendan (9. siječnja), ali korona je kriva što je 'tamo dole' krenula nekoliko dana poslije nego je bilo planirano, te je taj nastup otpao.

Lucija je debi na juniorskom Grand Slamu imala krajem prošle godine, prošla je kvalifikacije, te zaigrala na US Openu. Zahvaljujući više nego dobrim rezultatima u posljednje vrijeme, činjenici da je među 20 najboljih juniorki svijeta, nije trebala i u kvalifikacije za Australian Open. Prvi put ima osiguran izravan plasman na Grand Slamu.

U Melbourneu je trenirala u nekoliko klubova, danas, čekajući ždrijeb, bila je s trenerom Damjanom Peterlinom u Albert Reserveu, službenom trening klubu prvog Grand Slam turnira sezone. Pratila je proteklih dana nastupe Ane Konjuh, slavila kad je dobila Amerikanku Shelby Rogers, 35. tenisačicu svijeta, tugovala kad nije uspjela potom iznenaditi i Amerikanku Danielle Collins, 24. sa svjetske rang liste, nositeljicu.

- Collins je super odigrala – istaknula je nakon Aninog nastupa u četvrtak.

Lucija je napravila đir cijelim Melbourne Parkom. Gledala bulikan mečeva. Bila je jednom i na centralnoj pozornici, u Rod Laver Areni, i to baš ovog petka. Pratila je ogled između Španjolca Carlosa Alcatraza i Talijana Mattea Berrettinija, koji je odlučen u tie breaku petog seta u kojem je Talijan, sedmi igrač svijeta dobio nakon više od četiri sata igre 31. sa svjetske rang liste, te izborio 4. kolo.

image
Lucija Ćirić Bagarić u Melbourne Parku, domu Australian Opena

Dubrovkinja će na juniorskom Australian Openu igrati i parove, i to sa Sofiom Costoulas, 17-godišnjom igračicom iz Belgije. Prošle godine su skupa osvojile turnir prvog ranga, 56. izdanje Astrid Bowla u Charleroiju, Otvorenom prvenstvu Belgije. Skupa su igrale i na velikom turniru u Milanu gdje su bile druge.

Ždrijeb parova je u subotu kad je trećoj Dubrovkinji u povijesti na juniorskom Australian Openu (prvo Andrea Konjuh, zatim Ana Konjuh) u prvom planu meč s Kuhl. Lucija je na US Openu bila uspješna na startu glavnog turnira.

24. travanj 2024 02:02