StoryEditorOCM
TenisVIJEST ZA POVIJEST |

TO JE ČUDO, BAŠ ČUDO Dvije Dubrovkinje ove godine na terenima Flushing Meadowsa, na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu!

Piše Tonči Vlašić
24. kolovoza 2021. - 21:07
Ana Konjuh i Lucija Ćirić Bagarić - dvije Dubrovkinje na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru sezone, jedna u seniorskoj, a druga u juniorskoj konkurenciji

Prva vijest Lucija Ćirić Bagarić je na juniorskom turniru College Park u Marylandu, nedaleko od Washingtona, turniru prvog ranga, s dvije pobjede stigla do osmine finala. Dobila je dvije domaće predstavnice, na startu Kallistu Liu sa 6:2 i 7:5, a u 2. kolu Eriu Jessel sa 6:4 i 6:1. Još čeka protiv koga će igrati za četvrtfinale.

Druga vijest – Lucija Ćirić Bagarić je od početka godine napredovala na svjetskoj rang listi najboljih juniorki, ušla je u TOP 100, a kako je potom uspjela biti bliže TOP 50, nego stotom mjestu, uspjela je ostvariti još jedan cilj - igrat će na juniorskom Grand Slamu, osigurala je mjesto na US Openu. Bit će to njezin debi na jednom juniorskom Grand Slam turniru.

Treća vijest Ana Konjuh počinje kvalifikacije posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena. Na startu je čeka 25-godišnja Rumunjka Irina Fetecau, trenutno 252. sa svjetske rang liste. Meč se igra u srijedu, 25. kolovoza. Ana je od početka godine napravila možda i najveći skok od svih igračica na Touru, više od 400 mjesta je popravila ranking, nakon svih silnih problema, četvrtog zahvata na ruci, i duge pauze nakon toga, vratila se prije gotovo godinu dana na terene, sredinom rujna. Krenula je od nule, morala od početka. Sad je 87. tenisačica svijeta i prva nositeljica kvalifikacija US Opena. Ana je zapela u zadnjem kolu kvalifikacija Australian Opena, ali potom prošla kvalifikacije Roland Garrosa, te kvalifikacije Wimbledona.

-  Suparnica mi je nepoznanica, ne znam je li to dobro ili ne u ovom trenutku. Moram priznati kako se ne osjećam najbolje, ali dobro serviram. Dat ću sve od sebe, pokušati odigrati što bolje meč – javila se Ana iz New Yorka.

Kad se 'zbroje' druga i treća vijest, dobije se vijest za povijest dubrovačkog sporta - dvije Dubrovkinje na terenima Flushing Meadowsa iste godine, na istom (posljednjem) Grand Slam turniru sezone, jedna u seniorskoj, a druga u juniorskoj konkurenciji!

20. travanj 2024 06:17