StoryEditorOCM
TenisLUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ U INDONEZIJI

Što ćeš prvo promislit kad vidiš rezultat trećeg odlučujućeg seta?

Piše Tonči Vlašić
23. ožujka 2023. - 20:41

Nakon tri pobjede u samo 48 sati, poraz Lucije Ćirić Bagarić u meču za četvrtfinale 25.000 dolara vrijednog ITF-ovog turnira u Jakarti. Bolja je od 19-godišnje Dubrovkinje bila sa 6:4, 1:6 i 6:0 druga nositeljica, 21-godišnja Ruskinja Anastasia Zakharova, igračica koja je trenutno 214. sa svjetske rang liste, ali koja iza sebe ima lijepih rezultata. 

Prvo o tih 0:6. Lucija je u prvom gemu trećeg, odlučujućeg seta osvojila četiri poena, u trećem gemu tri, u četvrtom isto, u petom šest, te u šestom dva, dakle, 18 poena, a nije uzela niti jedan jedini gem! Prvi set, koji je pripao Ruskinji sa 6:4, trajao je 43 minute, drugi, koji je dobila Lucija prepustivši suparnici jedan gem – 35 minuta, a treći odlučujući set najduže – 47 minuta! Plus, još jedan podatak - Lucija je u tom trećem setu u kojem nije uzela ni jedan jedini gem osvojila više poena nego Zakharova u drugom setu.

Lucija je u prvom setu gubila s 4:1, imala je u desetom gemu break loptu za 5:5, ali nije uspjela. Zatim je dobila drugi set. U trećem, piše kako je izgubila 0:6, a bila je velika borba.

Tri pobjede ovog tjedna u Indoneziji, s prve dvije je prošla kvalifikacije, s trećom bila uspješna na startu glavnog turnira, donijele su Luciji nove bodove. Napravila je novi pomak prema naprijed na svjetskog rang listi. Danas je na 450. mjestu.

Idući tjedan opet igra u Jakarti. Opet kreće iz kvalifikacija. 

19. travanj 2024 05:46