StoryEditorOCM
TenisUSPJELI SU, IGRA SE |

SRETNO DUBROVNIK DUB BOWL ‘Nama je najvažnije da sva djeca uživaju u turniru, a i izvan njega, te da odlaze sa željom da se vrate‘

Piše Tonči Vlašić
12. srpnja 2021. - 11:51
Konferenciju za novinare uoči početka Dubrovnik DUB Bowla, međunarodnog teniskog turnira za mališane do 11 i do 13 godinaTonči Vlašić

Počinje Dubrovnik DUB Bowl, međunarodni teniski turnir za mlađe uzraste. Svako novo izdanje je obaralo sve moguće rekorde. Ovogodišnje to nije u mogućnosti, razlog se zna, ali sama činjenica da se održava u vremenima u kojima, nažalost, živi čitav svijet, a da je unatoč koroni okupio mališane s tri kontinenta, velika je pobjeda.

Dubrovnik DUD Bowl je, zavirili smo u arhivu, već u prvih pet godina okupio više od 700 mališana sa svih strana svijeta, i to iz 56 država sa svih kontinenata, a sa čime se nisu mogli pohvaliti turniri koji se igraju petnaest, dvadeset i više godina. Danas je ta brojka narasla do 65 država. Ovogodišnji je doveo mališane iz nove dvije države. 

Ono što se posebno ističe – dubrovački turnir okuplja veliki broj državnih prvaka, te svatko tko ode do kraja zaslužuje uistinu sve pohvale. Pamti se kako se 2018. zbog velikog broja tenisačica i tenisača, činjenice da su se paralelno održavali turniri za uzrast do 11 i do 13 godina, nije igralo samo na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju, već i na terenima u Uvali Lapad, te u Cavtatu.

Dubrovnik DUB Bowl je poznat u svijetu tenisa kao turnir za najmlađe s najviše nagrada, te s bogatim programom izvan terena. Pobjednici potpisuju jednogodišnje ugovore s poznatim proizvođačima sportske opreme, dobiju besplatno sudjelovanje u kampu u jednoj od najpoznatijih teniskih akademija na svijetu, pozivnice za nastup na najvećim svjetskim turnirima u svom uzrastu. Opet, stoji, dubrovački turnir proteklih godina, a tako će biti i ove, ne nagradi samo pobjednike, već i finaliste, te polufinaliste, i to ne samo glavnog turnira, već i utješnog, te najuspješnije u parovima. Stoji činjenica kako svake godine turnir s nagradama napusti oko 60-ak mališana.

- Nama je najvažnije da sva djeca uživaju u turniru, a i izvan njega, te da opet svi, skupa sa svojim roditeljima i trenerima odlaze zadovoljni iz Dubrovnika sa željom da se vrate. Zatim, drago nam je da smo našoj djeci, dubrovačkoj, omogućili da kod kuće imaju priliku igrati ovako kvalitetan turnir, vidjeti gdje su u odnosu na svoje vršnjake iz drugih država - rekao je Pasko Barović, direktor turnira.

I ove godine će mališani, sudionici turnira, ići u kino, na kupanje, igrati tenis ispred crkve svetog Vlaha (za to je rezervirana srijeda navečer).

Grad Dubrovnik je prepoznao turnir. Dubrovnik DUB Bowl je među projektima iza kojih je stao. Istaknuo je to pročelnik Dživo Brčić na konferenciji za novinare. Pohvalio organizatore. Čestitao im na činjenici da su nastavili tradiciju. Poželio da i ovo izdanje prođe u najboljem redu, isto kao i domaćin konferencije za novinare, direktor hotela Rixos Premium Dubrovnik Ayhan Basci. Dubrovački hotel je ujedno partner ovogodišnjeg turnira. 

image
Konferenciju za novinare otvorio je u hotelu Rixos Premium Dubrovnik direktor hotela Ayhan Basci
Tonči Vlašić

image
Ana Petković i Pasko Barović, direktor Dubrovnik DUB Bowl-a
Tonči Vlašić

image
Pasko Barović i Dživo Brčić, pročelnik Grada Dubrovnika
Tonči Vlašić

image
Pasko Barović i Dživo Brčić, pročelnik Grada Dubrovnika
Tonči Vlašić

image
Ana Petković, tenisačica Raguse, Dubrovkinja koja je broj jedan na rang listi HTS-a do 12 godina
Tonči Vlašić

image
Ana Petković, Pasko Barović i Dživo Brčić na konferenciju za novinare uoči početka Dubrovnik DUB Bowla, međunarodnog teniskog turnira za mališane do 11 i do 13 godina, koja je održana u Sport baru hotela Rixos Premium Dubrovnik
Tonči Vlašić

Ispred mikrofona bila je i Dubrovkinja Ana Petković, prva s rang liste Hrvatskog teniskog saveza za uzrast do 12 godina. Presretna što na svojim terenima, u svom gradu, zahvaljujući Dubrovnik DUB Bowlu, ima priliku igrati protiv najboljih.

Prvi mečevi su počeli. Večeras u 19 sati u Gospinom polju svečano će se proglasiti turnir otvorenim. Tko su najbolji, doznat ćemo u nedjelju, 18. srpnja. 

19. travanj 2024 19:52