StoryEditorOCM
TenisAMERIČKA POŠTA |

SLIKA S ARTHUR ASHEA Lucija Ćirić Bagarić se za svoj debi na jednom juniorskom Grand Slamu ‘zagrijavala‘ na najvećem teniskom stadionu na svijetu

Piše Tonči Vlašić
6. rujna 2021. - 10:49
Selfie s Artur Ashea, najvećeg teniskog stadiona na svijetu - Lucija Ćirić Bagarić, 17-godišnja dubrovačka tenisačica, sudionica juniorskog US Opena

Prošla je kvalifikacije na terenima u Bronxu, nedaleko od doma bejzbolaša New York Yankeesa, jednog od najuspješnijih svjetskih klubova u povijesti profesionalnog sporta, te je sad u domu US Opena, teniskog centra u Flushing Meadows Parku. Pričekala je jučer ždrijeb, doznala suparnicu u svom debiju na jednom juniorskom Grand Slam turniru, te potom s ostalim najboljim juniorima i juniorkama svijeta napravila đir centrom, koji je postao domom posljednjeg Grand Slam turnira sezone 1978. godine. Do tad se US Open igrao na (zemljanim) terenima u Queensu. Od tad se igra na tvrdoj podlozi. 

U nedjelju nije bilo lijepo vrijeme u New Yorku, ali dva terena u Flushing Meadowsu su pod krovom, dva glavna, a i da je lijepo vrijeme, opet bi izabrala, vjerujemo, poći na tribine centralnog terena, na najveći teniski stadion na svijetu -  Arthur Ashe - čiji je kapacitet 23,771 gledatelja. Tamo su se u to vrijeme za četvrtfinale borile Elina Svitolina i Simona Halep, Ukrajinka je dobila Rumunjku sa 6:3 i 6:3. Potom je na glavnoj pozornici posljednjeg Grand Slam turnira sezone gledala i Petru Martić, koja s Amerikankom Shelby Rogers nije uspjela izboriti 3. kolo parova. Pete nositeljice, Kanađanka Gabriela Dabowski i Brazilka Luisa Stefani su bile za loptu, dvije bolje - 6:4, 6:7 (5) i 7:6 (3). US Open je jedini Grand Slam turnir na kojem ne vrijedi pravilo da se odlučujući set igra na dva razlike, već u odluci odlučuje tie break. 

Luciju na startu juniorskog US Opena čeka Amerikanka Tatum Evans. Lucija je prošla kvalifikacije, Evans je dobila pozivnicu organizatora. Šesnaest nositeljica je slobodno na startu, a preostale 32 juniorke igraju za prolaz među 32 najbolje.  

Igrat će Lucija i parove, a igrat će ih sa Sebastiannom Scilipoti, 18-godišnjakinjom iz Švicarske, 37. juniorkom svijeta, koja bi bila i bolje rangirana da se nije već otisnula u profesionalne vode, te je 726. na WTA rang listi. Suparnice su im Peruanka Dana Guzman i Čehinja Linda Klimovicova.

Luce starta prva, i prvo sama. U 11 sati po lokalnom, a 17 sati po hrvatskom vremenu. Prvi meč na terenu broj 13. Čeka je Evans. Potom ovog ponedjeljka i nastup u paru. Drugi meč će imati na terenu do, broj 14, na kojem je njezin meč posljednji, četvrti. Tri singla se prvo na njemu moraju odigrat.

16. travanj 2024 06:42