StoryEditorOCM
TenisEKIPNO PH DO 14 GODINA |

RAGUSA ČESTITALA OGULINU Nama ovo bio četvrti meč u manje od 80 sati, u subotu smo bili u Stobreču, u nedjelju u Zadru, a jučer u Solinu

Piše Tonči Vlašić
16. lipnja 2020. - 15:10
Nismo uspjeli iznenaditi Ogulin, koji je već nakon šest pojedinačnih mečeva, prije parova, osigurao plasman na završni turnir državnog prvenstva, među osam najboljih. Ogulin ima odličnu ekipu, njegova prva 'ploča' je Dorian Salopek, pobjednik Dubrovnik DUB Bowla. Po meni će se boriti za naslov prvaka. Zatim, Ogulin je imao manje nastupa do meča s nama, a uz to je bio domaćin, dok je nama ovo bio četvrti meč u manje od 80 sati. U subotu smo bili u Stobreču, u nedjelju u Zadru, jučer, u ponedjeljak, u Solinu, a danas, u utorak, u Ogulinu. Jednostavno, pogotovo nakon tako dugog perioda bez treninga, nismo mogli bolje. Šteta, možda bi, da nismo igrali dan za danom, da nismo svaki dan putovali u drugi grad, uspjeli iznenaditi, ponavljam, odličnu ekipu Ogulina, kojoj čestitamo na uspjehu. Unatoč porazu zadovoljni smo nastupom i ove godine u ekipnom prvenstvu. Bili smo uvjerljivi u kvalifikacijama regije jug, stigli potom na korak do nastupa na završnom turniru – istaknuo je Pasko Barović, koji je s Paolom Pavlinovićem i Perom Barovićem vodio ekipu Tenis kluba Ragusa ove sezone u ekipnom prvenstvu Hrvatske za uzrast do 14 godina.

Prošle godine je Ragusa igrala na završnom turniru. Tad je u posljednjem kolu kvalifikacija iznenadila Tenis klub Kvarner usred Rijeke, a na startu završnog turnira i Olimpiju Osijek 1984., te zaigrala u polufinalu. Protiv zagrebačkog Iteama, prvog favorita, nije uspjela do finala, kao ni protiv Ponikava do bronce, iako je u oba meča bila tako blizu novoj pobjedi.

- U sva tri meča na završnom turniru je odlučivao posljednji meč. Broncu smo izgubili u posljednjem devetom meču, i to u trećem odlučujućem setu, tzv. produženom tie breaku do 10 u kojem smo izgubili par s 10:8. 

image
Tenis klub Ragusa osnovan je 2012. godine


Ove godine do ogleda s Ogulinom u zadnjem kolu kvalifikacija stigla je uvjerljivim pobjedama protiv Stobreča, Zadra 08 i Dalmacijacementa, sve u gostima.

Tenis klub  Ragusa je u sezoni 2020. igrao u sastavu: Stjepan Bogdan, Kuzma Jurišić, Ante Kačić, Tonko Lončarica, Ana Petković, Karla Bakalar, te pojačanje, Anamaria Zorić, članica Tenis kluba Dubrovnik.

- Nek se zna kako je ovo natjecanje u kojem igraju djevojčice i dječaci rođeni 2006. i mlađi, a kako nama polovica ekipe ima pravo nastupa i iduće godine. Ana Petković, koja je rođena 2009., ima pravo još tri godine – istaknuo je Barović.
18. travanj 2024 01:57