StoryEditorOCM
TenisWTA BUDIMPEŠTA |

PUTINTSEVA JE OVAJ PUT USPJELA Prva nositeljica zaustavila Anu Konjuh te se plasirana u četvrtfinale, kreću pripreme za američku turneju

Piše Tonči Vlašić
15. srpnja 2021. - 10:02

Kazahstanka Yulia Putinseva je napokon uspjela, u trećem međusobnom dvoboju ostvarila je prvi uspjeh protiv Ane Konjuh, te se plasirala u četvrtfinale WTA turnira u Budimpešti. Prethodni ogled na Touru, također na zemlji, također u osmini finala WTA turnira, bilo je to u svibnju u Beogradu, dobila je s 2:0 u setovima najbolja dubrovačka tenisačica. Isti rezultat bio je u finalu kvalifikacija za WTA u Pragu 2015. godine.

Sad, 2:0 za 26-godišnju Kazahstanku, 42. tenisačicu svijeta i prvu nositeljicu turnira glavnom gradu Mađarske, točnije, 6:4 i 6:3 nakon sat i 43 minute igre. Meč će se pamtiti po činjenici kako je Ana šest puta gubila svoj servis, a Putinseva četiri, a odigrano je ukupno 19 gemova.

Iako je Kazahstanka je povela s 2:0, Ana je u prvom setu vodila s 3:2 I 4:3, imala servis za vodstvo 5:4, a u desetom gemu dvije lopte za 5:5. U drugom setu Ana je prva napravila break, povela s 2:1 nakon čega je prva nositeljica nanizala četiri gema. Ana je u petom gemu imala break loptu, u osmom gemu je spasila meč loptu te smanjila na 3:5. Potom je u devetom gemu nakon što je spasila nove tri meč lopte, imala break loptu, ali potom je Putinseva dobila iduća tri poena te otišla u četvrtfinale.

Ana Konjuh je nakon nastupa u Budimpešti napravila novi pomak naprijed. Sad je na 114. mjestu svjetske rang liste. Čekaju je sad treninzi u Zagrebu, a zatim američka turneja koja uključuje posljednji Grand Slam turnir sezone, US Open.

19. travanj 2024 07:23