StoryEditorOCM
TenisPORAZ DUBROVKINJE U OSMINI FINALA TURNIRA U TUNISU

Prva nositeljica se izvukla u prvom setu, te prošla dalje, ali bodovi su tu, Lucija Ćirić Bagarić je ostvarila cilj

Piše Tonči Vlašić
4. studenog 2021. - 13:48

Kineskinja Yenix Ma, 569. tenisačica svijeta, opet je bila uspješnija od pet godina mlađe Dubrovkinje, 17-godišnje Lucije Ćirić Bagarić. Prva nositeljica oba ITF-ova turnira s nagradnim fondom od 15.000 američkih dolara u Monastiru, u Tunisu, na prvom turniru je bila uspješnija u četvrtfinalu, a sad na drugom turniru u 2. kolu, tj. osmini finala. 

Ovaj put je bilo uistinu neizvjesno, prvi set je odlučen tek u tie breaku, a njega je Ma dobila sa 7:3, dok je u drugom setu 22-godišnja Kineskinja slavila sa 6:2. Na prvom turniru prva nositeljica je oba seta dobila sa 6:2. 

Unatoč porazu Ćirić Bagarić je i prije drugog turnira u Monastiru ostvarila cilj. Ispunila je uvjet da se njeno ime nađe na WTA rang listi. Za to je trebala uzeti najmanje tri boda, ili na tri turnira u godinu dana osvojiti po bod. U svom debiju na profesionalnom turniru, bilo je to u proljeće u Šibeniku, dobila je prvi meč, osvojila bod. Sad na prvom turniru u Monastiru, a svom drugom profesionalnom, prošla je dvije prepreke, te osvojila nova dva boda. Ima danas, nakon što je prošla 1. kolo i drugog turnira, ukupno četiri boda. Šteta što je u oba turnira u Tunisu vrlo brzo išla na prvu nositeljicu.

Dubrovkinja nakon Tunisa i izleta među profesionalce, leti preko 'bare', prvo Meksiko, a zatim SAD. Čekaju je najveći turniri u juniorskoj konkurenciji ne računajući četiri Grand Slam turnira. Ćirić Bagarić je na 39. juniorka svijeta. Nove pobjede u toj, njezinoj konkurenciji još bi je više približile samom vrhu.

25. travanj 2024 10:42