StoryEditorOCM
TenisGUŽVA U UVALI LAPAD I GOSPINOM POLJU

Počeo turnir kojim Tenis klub Dubrovnik čuva uspomenu na svog Đura Bokuna (1980. - 1991.)

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2023. - 11:50

Danas su kvalifikacije, sutra je glavni turnir, a u ponedjeljak ćemo doznati pobjednike – zaključio je prijave Senko Glavinić, tajnik Tenis kluba Dubrovnik, odradio ždrijeb, napravio s ostalima raspored, te je počeo još jedan Memorijal ‘Đuro Bokun’ za uzrast do 14 godina.

- Ovo je turnir drugog ranga iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Imamo dvadeset pet tenisačica, te dvadeset i jednog tenisača. Kroz kvalifikacije ćemo dobiti po 16 najboljih, koji će igrati u glavnom turniru. Oni koji ne uspiju izboriti glavni turnir, čeka ih nastup u utješnom, tj. Bonus turniru. Plus, igraju i parovi. Po osam parova će biti u obje konkurencije. Zbog velikog broja prijavljenih, djevojčice će svoje mečeve kvalifikacija igrati ove subote na terenima u Gospinom polju, dok se glavni turnir u obje konkurencije od sutra igra na terenima u Uvali Lapad – istaknuo je Glavinić.

image

Senko Glavinić, tajnik Dubrovnika,upisuje rezultat na oglasnu ploču

Tonči Vlašić//

Organizacijom turnira čuva Tenis klub Dubrovnik uspomenu na svog člana, Đura Bokuna, koji je poginuo u agresorskom napadu početkom studenog 1991. godine. Tog tužnog dana su život izgubila dva branitelja, dva pripadnika Civilne zaštite, osam civila među kojima i jedanaestogodišnji Đuro, te njegov otac Ivo. Među trideset i dvoje ranjenih Dubrovčana bio je i Đurov mlađi brat Ivan.

Ovogodišnje izdanje turnira okupilo je teniske nade iz petnaest klubova iz Varaždina, Zadra, Kaštel Novog, Splita, Zagreba, Solina, Samobora, Makarske, Korčule i Dubrovnika.

01. svibanj 2024 17:59