StoryEditorOCM
TenisUZRAST DO 10 GODINA |

POČELA UTRKA ZA REGIONALNI MASTERS Lorenzo drugi, a Dora osma, ukupno pet pobjeda ostvarilo dvoje članova Dubrovnika u Zadru

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2021. - 14:41

Počela je nova teniska sezona za uzrast do 10 godina. U dalmatinskoj regiji odigran je prvi turnir, i to u Zadru. Pamtit će ga po pobjedničkom postolju dvoje članova Tenis kluba Dubrovnik, Lorenzo Butigan i Dora Kristić.

Butigan je uspio otići najdalje. S tri pobjede je bio najbolji u svojoj kvalifikacijskoj skupini, te je igrao Zlatni turnir u kojem je bio slobodan u polufinalu, a u finalu izgubio sa 4:2 i 4:0 od Emila Šverka, člana Tenis kluba Split.

Kristić je u skupini ostvarila polovičan učinak, pobjedu i poraz, te je kao druga u nastavku turnira igrala Srebreni turnir, poredak od 6. do 10. mjesta, koji je otvorila pobjedom, izborila polufinale u kojem je poražena sa 4:1 od kasnije pobjednice, Aurore Mandić, članice Tenis kluba Šubičevac.

Ukupno je šest regija u Hrvatskoj. Nakon desetak kvalifikacijskih turnira u svakoj u obzir će se uzeti četiri najbolja plasmana, te će 16 najuspješnijih u obje konkurencije igrati Regionalni Masters nakon kojeg će se pribrojiti novi bodovi, a najuspješniji će na kraju igrati na državnom Mastersu. Iz regije Dalmacija na državni Masters bi trebalo ići sedam najuspješnijih.

Idući kvalifikacijski turnir dalmatinske regije trebao bi se igrati u Šibeniku. 

17. travanj 2024 01:08