StoryEditorOCM
TenisFINALA U GOSPINOM POLJU |

POBJEDNIČKI POKALI OTIŠLI PREKO GRANICE Nakon 17 gemova u svakom meču odlučeni pobjednici juniorskog ITF-ovog Dubrovnik Cupa

Piše Tonči Vlašić
24. listopada 2021. - 12:37

U oba finala je odigrano po 17 gemova, u oba finala su poraženi domaći predstavnici, Osječanin Matej Dodig, te Sara Svetac iz Splita, kojoj je otac Dubrovčanin. Dodig je poražen od Čeha Jana Hrazdila sa 6:3 i 6:2, a Svetac od Japanke Sare Saito sa 6:1 i 6:4. 

Dodig je igrao i finale parova, i to s Patrikom Jurlinom, ali i tu je više uspjeha imao Hrazdil, koji je pobjedu odnio igrajući s Japancem Hayatom Matsuokom. Duplu krunu uzela je i Saito, koja je s Latvijkom Valerijom Maijom Karginom bila u finalu ženskih parova bolja od Poljakinja, Olivie Bergler i Zuzanne Frankowske.

- U tri od četiri finala je hrvatski tenis imao svog predstavnika, ali sva četiri pobjednička pokala su otišla preko granice - čulo se na završnom činu dodjele priznanje najboljim pojedincima ITF-ovog Dubrovnik Cupa, juniorskog turnira trećeg ranga, koji je okupio proteklih devet dana gotovo 80 igračica i igrača iz 27 država. 

image
Pero Barović, direktor turnira, te finalisti Dubrovnik Cupa, pobjednik Čeh Jan Hrazdil, zatim hrvatski dvojac, Matej Dodig i Sara Svetac, te pobjednica, Japanka Sara Saito
Tonči Vlašić
image
Sara Svetac (Hrvatska)
Tonči Vlašić

Hrvatski tenis je imao 15 svojih predstavnika u glavnom turniru u pojedinačnoj konkurenciji, troje ih je prošlo 1. kolo, Matej Dodig, Ivan Šodan i Sara Svetac. Dodig i Šodan su bili suparnici u polufinalu, na kraju su Dodig i Svetac stigli na korak do prvog trijumfa na jednom ITF-ovom turniru trećeg ranga, ali nisu uspjeli dobiti i taj posljednji, peti singl na turniru. 

Dodig je trijumfom mogao do prvog naslova u karijeri na ITF-ovim turnirima, Svetac je osvojila do sad dva turnira petog ranga, tri turnira četvrtog ranga, te po prvi put igrala finale turnira trećeg ranga. Uoči Dubrovnik Cupa bila je 216. juniorka svijeta. S bodovima osvojenim u Gospinom polju trebala bi na najnovijoj rang listi biti po prvi put u TOP 200. 

Tenis klub Ragusa, uspješan domaćin turnira, pamtit će i kako je njegova članica, Dubrovkinja Leticia Tarocco prošla kvalifikacije s dvije pobjede, te izborila nastup u glavnom turniru (poraz u 1. kolu), te kako je u turniru parova prošla prvo kolo igrajući s Dorom Mišković.

image
Leticia Tarocco
Tonči Vlašić
19. travanj 2024 05:43