StoryEditorOCM
TenisMEMORIJAL ‘ĐURO BOKUN‘

Petra Svetac razveselila organizatora, u konkurenciji tenisača pokal otišao put Varaždina

Piše Tonči Vlašić
12. lipnja 2023. - 19:55

Ivan Bračko iz Tenis kluba Varaždin 1181. osvojio je duplu krunu na Memorijalu ‘Đuro Bokun’, turniru drugog ranga iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza za uzrast do 14 godina, a organizatora turnira, Tenis klub Dubrovnik, razveselila je njegova članica Petra Svetac, koja je bila najbolja među ukupno 25 igračica. Malo je nedostajalo da i ona osvoji duplu krunu. Međutim, igrajući sa suparnicom u finalu pojedinačne konkurencije, Aleksandrom Kardum iz Zadra 08, stigla je do finala turnira parova, ali nije i u tom zadnjem meču turnira uspjela doći do pobjede.

Bračko je bio prvi nositelj. U finalu je sa 6:2 i 6:3 dobio Juraja Kordića iz Starsa, četvrtog nositelja. U glavni turnir se, kroz kvalifikacije, probio od domaćih samo 12-godišnji Vlaho Petković, član Raguse, koji je zaustavljen u osmini finala. U konkurenciji igračica glavni turnir su osim Svetac još izborile Polina Car i Petra Šanje iz Raguse, te Tina Tomašić iz korčulanskog Mot-a. Šanje je zaustavljena u osmini finala, Svetac je dobila Tomašić u četvrtfinalu, a Car u polufinalu.

Duje Drača iz Splita 1950 je s Bračkom osvojio turnir parova,  4:2 i 4:3 (1) bili su u finalu bolji od Noe Matoš (HTK Zagreb) i Lea Silova (Chromos Savica). Svetac i Kardum su poražene u finalu parova od Lene Aralice (HTK Zagreb) i Ive Jerković (Zagi).

Organizacijom turnira Tenis klub Dubrovnik čuva uspomenu na svog člana Đura Bokuna, koji je poginuo u agresorskom napadu početkom studenog 1991. godine. Tog tužnog dana su život izgubila dva branitelja, dva pripadnika Civilne zaštite, osam civila među kojima i jedanaestogodišnji Đuro, te njegov otac Ivo. Među trideset i dvoje ranjenih Dubrovčana bio je i Đurov mlađi brat Ivan.

Na ovogodišnjem turniru, koji se igrao osim u Uvali Lapad i na terenima u Gospinom polju, u tri dana nastupile su teniske nade iz petnaest klubova iz Varaždina, Zadra, Kaštel Novog, Splita, Zagreba, Solina, Samobora, Makarske, Korčule i Dubrovnika.

image

Polina Car (Ragusa)

Tonči Vlašić/
image

Memorijal ‘Đuro Bokun‘ okupio je 21 tenisača i 25 tenisačica

Tonči Vlašić/
image

Memorijal ‘Đuro Bokun‘ je turnir za uzrast do 14 godina iz kalendara HTS-a

Tonči Vlašić/
image

Memorijal ‘Đuro Bokun‘ počeo je u subotu, 10. lipnja i završen je u ponedjeljak, 12. lipnja

Tonči Vlašić/
image

Petra Svetac (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/
image

Aleksandra Kardum (Zadar 08)

Tonči Vlašić/
28. travanj 2024 13:41