StoryEditorOCM
TenisUZRAST DO 14 GODINA |

OTVORENO PRVENSTVO TENIS KLUBA RAGUSA Petra Svetac, tenisačica Dubrovnika i Luka Primorac iz splitskog Pomaka podigli pokal u Gospinom polju

Piše Tonči Vlašić
9. kolovoza 2021. - 11:09

Petra Svetac, 12-godišnja trenisačica Dubrovnika, te 13-godišnji Luka Primorac, član splitskog Pomaka, pobjednici su Otvorenog prvenstva Tenis kluba Ragusa do 14 godina. I dok je Primorac bio u ulozi prvog nositelja, te opravdao ulogu favorita, Svetac je priredila iznenađenje.

U polufinalu je svladala prvu nositeljicu, godinu i pol stariju Tiu Tomaš iz Makarske rivijere, a u finalu drugu nositeljicu, 12-godišnju Lauru Šifkorn iz Koprivnice. I dok je polufinale odlučeno u trećem setu, tzv. produženom tie breaku, u finalu je Svetac bila uvjerljiva, nije izgubila nizi jedan gem, slavila dva puta s po 4:0.

Svetac je i u skupini bila bez greške. Dobila sva tri meča, i tad je bila uspješnija od Šifkorn, ali tad je pobjedu izborila u trećem setu, tzv. produženom tie breaku.

U turniru tenisača do finala je stigao i drugi nositelj, 12-godišnjeg Mateo Jerković, tenisač Dubrovnika, koji je u polufinalu dobio 13-godišnjeg Tonka Lončaricu, člana Raguse, bez izgubljenog gema, dok je Primorac u polufinalu svladao 13-godišnjeg Tonija Pavlovića, člana Libertasa sa 4:1 i 4:0. Primorac je finale dobio sa 4:0 i 4:2. Lončarica je glavni turnir izborio s dvije pobjede i jednim porazom zauzevši drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini sa četiri tenisača u kojoj je Primorac bio prvi sa sve tri pobjede, dok je Pavlović prošao dalje s pobjedom i porazom u skupini s tri sudionika u kojoj je Jerković dobio oba meča.

Nastupilo je osam tenisačica i sedam tenisača.  

image
Iz arhive - Mateo Jerković, Petra Svetac, Ana i Vlaho Petković. Jerković i Svetac igrali su proteklog vikenda u finalu OP Tenis kluba Ragusa, Jerković je osvojio drugo, a Svetac prvo mjesto
Tonči Vlašić
24. travanj 2024 09:00