StoryEditorOCM
TenisGEM, SET, MEČ |

OTVORENO PRVENSTVO TENIS KLUBA RAGUSA DO 12 GODINA ‘Maratonac‘ Luka Jarak stigao do svog najvećeg uspjeha, Petra Svetac uzela četvrti turnir u 2021.

Piše Tonči Vlašić
23. kolovoza 2021. - 17:28

Petra Svetac i Amber Maria Kažinić su čekale da na 'petici' svoje finale odigraju Luka Jarak i Lorenzo Butigan, međutim, kako se ta priča odužila, finale djevojčica je 'preselilo' na 'jedinicu' gdje je Svetac, tenisačica Dubrovnika, bila uspješnija. Svladala je 11-godišnju članicu zagrebačkog Medveščaka sa 4:1 i 4:1, te ostvarila novu turnirsku pobjedu, četvrtu u 2021. godini. Prethodno je osvojila Otvoreno prvenstvo Tenis kluba Metković do 12 godina, Otvoreno prvenstvo Tenis kluba Libertas do 12 godina, ali i Otvoreno prvenstvo Tenis kluba Ragusa do 14 godina.

image
Petra Svetac, tenisačica Dubrovnika, pobjednica Otvorenog prvenstva Tenis kluba Ragusa do 12 godina
Tonči Vlašić

image
Amber Maria Kažinić, tenisačica zagrebačkog Medveščaka, koja je zauzela drugo mjesto na Otvorenom prvenstvu Tenis kluba Ragusa do 12 godina
Tonči Vlašić

image
Petra Svetac, tenisačica Dubrovnika, pobjednica Otvorenog prvenstva Tenis kluba Ragusa do 12 godina
Tonči Vlašić

- Igra se na dva dobivena seta do četiri, eventualni treći set je takozvani produženi tie break do 7 poena. Uglavnom, prosjek trajanja takvog meča je 45 minuta – rekao je Pero Barović, prvi čovjek organizacije Otvorenog prvenstva Tenis kluba Ragusa za uzrast do 12 godina, koji je u Gospinom polju proteklog vikenda okupio jedanaest djevojčica i osam dječaka. Bile su tri kvalifikacijske skupine djevojčica, te dvije kvalifikacijske skupine dječaka. Pobjednici skupina su na kraju igrali za naslov pobjednika. Treća pobjednica skupine, dobila je sva tri meča, bila je Eli Pirović, 12-godišnja tenisačica Dubrovnika, koja je u polufinalu poražena od Svetac sa 4:3 (1) i 4:2.

image
Eli Pirović, tenisačici Dubrovnika, pokal za treće mjesto u konkurenciji tenisačica uručio je Pero Barović
Tonči Vlašić

Na 'petici' je pak maraton pripao Jarku, članu domaćina, Tenis kluba Ragusa, te Tenis klub Dubrovnik nije osvojio 'duplu krunu' u gostima kod gradskog rivala. Jarak, koji će 1. rujna proslaviti 11. rođendan, ostvario je prvu turnirsku pobjedu u uzrastu do 12 godina. Prošle godine je igrao Regionalni Masters, najboljih 16 u Dalmaciji. Prvi set finala Jarak je dobio u 'produžetku' – 4:3 (6), u drugom je Butigan, koji je rođen 20. siječnja 2012., bio uspješniji (4:0), te je produženi tie break odlučio pobjednika u Gospinom polju. I on je bio super zanimljiv – 7:5 za Jarka. 

image
Lorenzo Butigan, tenisač Dubrovnika, koji je zauzeo drugo mjesto na Otvorenom prvenstvu Tenis kluba Ragusa do 12 godina
Tonči Vlašić
image
Luka Jarak, tenisač Raguse, pobjednik Otvorenog prvenstva Tenis kluba Ragusa do 12 godina
Tonči Vlašić
26. travanj 2024 00:29