StoryEditorOCM
TenisREGIJA DALMACIJA |

OTVORENO PRVENSTVO TENIS KLUBA LIBERTAS DO 10 GODINA Od domaćih najveći uspjeh ostvarila Polina Car

Piše Tonči Vlašić
16. kolovoza 2021. - 10:00

Nika Brkić iz Makarske i Sergej Petrović iz Trebinja pobjednici su Otvorenog prvenstva Tenis kluba Libertas, jednog od kvalifikacijskih turnira regije Jug za prvenstvo Hrvatske do 10 godina, koje se proteklog vikenda održalo ne terenima u Gospinom polju.

Brkić je u finalu Zlatnog turnira sa 4:0 i 4:2 dobila Polinu Car, tenisačicu Raguse, koja je u polufinalu bila bolja od Nine Dugandžić iz Makarske, a u četvrtfinalu od Dore Kristić, članice Tenis kluba Dubrovnik. Pobjednica je bila slobodna u četvrtfinalu, a u polufinalu je svladala Toninu Nuhić iz Šubičevca.

Petrović, gost na turniru, u finalu Zlatnog turnira dobio je sa 4:0 i 4:0 Pera Čelana, člana Splita 1950., nitko od članova klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije nije bio pobjednik skupine, te se nije plasirao u Zlatni turnir.

Yevgeniiy Gusiev, član Libertasa, osvojio je Srebrni turnir (drugoplasirani u skupinama) pobjedom protiv Ivice Barovića (Ragusa), u Brončanom turniru (treći u skupini) pobjedu je odnio Dino Ančić (Resnik), a u Zelenom turniru (posljednji, četvrti u skupini) Josip Ivanković (Dubrovnik).

U konkurenciji djevojčica Nika Tomašić, članica Tenis kluba Poen iz Makarske, osvojila je Srebrni turnir pobjedom u finalu protiv Adriane Eterović (Split 1950.), Brončani turnir je osvojila Paula Pehar (TOP Spin), a Zeleni turnir Mia Grmoljez (Ragusa).

Nastupilo je ukupno 17 djevojčica i 17 djačaka. Ukupno je 13 turnira ove sezone. U obzir će se uzeti četiri najbolja rezultata, te će najboljih 16 u obje konkurencije prvo igrati na Regionalnom Mastersu, a potom je državni Masters na kojem će nastupiti najboljih iz ukupno pet regija. 

25. travanj 2024 02:28