StoryEditorOCM
TenisUZRAST DO 10 GODINA |

OTVORENO PRVENSTVO DUBROVNIKA U UVALI LAPAD Zlato ostalo u Županiji, najbolji su Tina Tomašić (Mot) i Vlaho Petković (Ragusa)

Piše Tonči Vlašić
10. kolovoza 2020. - 09:29
Tina Tomašić, članica Tenis kluba Mot s Korčule, te Vlaho Petković, član Tenis kluba Ragusa, pobjednici su Otvorenog prvenstva Dubrovnika za uzrast do 10 godina, koji se u organizaciji Tenis kluba Dubrovnik održao na terenima u Uvali Lapad.

Tomašić je u polufinalu Zlatnog turnira dobila Alisu Garifulinu iz Dalmacijacementa sa 4:0 i 4:2, a u finalu istim rezultatom Filipu Bodrožić, također členicu Dalmacijacementa. Srebrni turnir u kojem igraju drugoplasirani iz kvalifikacijskih skupina uzela je Jana Brekalo (Iteam), Brončani turnir (trećeplasirani iz skupina) Pauli Pehar (Dubrovnik), a Zeleni turnir (četvrtoplasirani) Erika Šarić (Ragusa).

Petković je u polufinalu Zlatnog turnira bez izgubljenog gema dobio Ivana Markovinu (Dalmacijacement), a u finalu sa 4:0 i 4:2 Ivana Čalušića (Split 1950.). Srebrni turnir osvojio je Noa Stanić (Split 1950.), Brončani turnir Adrian Jureško (Zadar 08), a Zeleni gturnir Lorenzo Butigan (Dubrovnik).

Tomašić i Petković su bili jedini predstavnici klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije, koji su bili najbolji u kvalifikacijskim skupinama, te igrali Zlatni turnir.

Nastupili su mališani iz Splita 1950., Mota, Zadra 08, Dalmacijacementa, Raguse, Župe dubrovačke Libertasa, Resnika, dvoje tenisača izvan Lijepe naše, te članovi kluba domaćina, Dubrovnika. Ukupno je igralo 20 tenisačica i 16 tenisača. 
16. travanj 2024 18:11