StoryEditorOCM
TenisEKIPNO PH DO 14 GODINA |

OSVOJILI DALMACIJU ZA 48 SATI Ragusa u tri grada u tri dana nanizala tri uvjerljive pobjede, te ide dalje, već sutra je opet ne terenu!

Piše Tonči Vlašić
15. lipnja 2020. - 14:00
Ragusa je slavila usred Solina protiv Dalmacijacementa, te hita dalje. Novi nastup imat će u Ogulinu, protiv istoimenog domaćina. Ako i tu bude uspješna, zaigrat će opet na završnom turniru ekipnog prvenstva Hrvatske do 14 godina, među osam najboljih u državi gdje je prošle godine zauzela četvrto mjesto.

Ove godine prošla je s uspjehom prvi krug. Opet je najbolja u kvalifikacijama regije jug. U subotu je dobila Stobreč u Stobreču sa 7:2, dan poslije u Zadru savladala Zadar 08 s 5:1, a u finalu sa 6:0 Dalmacijacement.

image
Tenis klub Ragusa osnovan je 2012. godine

image
Stjepan Bogdan (Ragusa) foto: Tonči Vlašić


Ekipno državno se igra na šest 'ploča'. Na tri su tenisačice, a na tri tenisači. Tko će prije dobiti pet mečeva! U Stobreču je nakon šest pojedinačnih mečeva rezultat bio 4:2 za Ragusu, te se igrao 'produžetak', a u tom drugom dijelu, koji se sastoji od nova tri meča (muški i ženski par, te miks) trebala je dobiti još jedan meč, a dobila je sva tri za konačnih 7:2. U Zadru je pobjedu osigurala već nakon šest pobjedinačnih mečeva, kao i u Solinu, u finalu regije. 

Pod vodstvom Paola Pavlinovića, Pera i Paska Barovića prolaz kroz dalmatinske kvalifikacije izborili su Stjepan Bogdan, Kuzma Jurišić, Ante Kačić, Tonko Lončarica, Ana Petković, Karla Bakalar, te pojačanje, Anamaria Zorić, članica Tenis kluba Dubrovnik.

image
Anamaria Zorić - pobjeda, gotovo je... foto: Tonči Vlašić


Ragusa je i u zadnjem krugu kvalifikacija gost. U Ogulinu protiv Ogulina igra u utorak, 16. lipnja, niti 24 sata nakon što je zaključila posao u Dalmaciji gdje je u 48 sati u tri grada ostvarila tri uvjerljive pobjede.
20. travanj 2024 06:38