StoryEditorOCM
TenisITF DUBROVNIK OPEN U GOSPINOM POLJU

Oproštaj od prvog nositelja, dva hrvatska igrača u četvrtfinalu, Dubrovčanin zaustavljen u turniru parova

Piše Tonči Vlašić
6. travnja 2023. - 19:05

Prvi nositelj, 23-godišnji Damien Wenger iz Švicarske, 407. sa svjetske rang liste, zaključio je nastup na ITF Dubrovnik Cupu. Nije imao rješenje za Sebastiana Gimu, koji je bio bolji sa 6:1 i 6:3, te je 20-godišnji Rumunj otišao u četvrtfinale.

Wenger je poslije upisao poraz i u paru s Bugarinom Simonom Anthonyjem Ivanovom. Tu je bio u ulozi drugog nositelja. Dobili su ih Josip Šimundža i Tim Heger iz Njemačke sa 7:6 (4) i 7:6 (7).

Hrvatski tenis ima dva svoja igrača u četvrtfinalu, dva Splićanina. Luka Mikrut će igrati protiv Radomira Tomića iz Bosne i Hercegovine, koji je bio uspješan u kvalifikacijama. Drugi HR adut je Duje Ajduković, koji je u ulozi šestog nositelja, a kojeg čeka Bugarin Ivanov, koji je poslao kući drugog nositelja, Ukrajinca Olega Prihodka. Tri od osam nositelja je u četvrtfinalu. Treći Cezar Cretu iz Rumunjske igra za polufinale protiv sedmog Erica Vanshelboima iz Ukrajine. Gima za polufinale igra protiv Aldina Šetkća iz Bosne i Hercegovine.

Poznati su polufinalisti turnira parova. Dubrovčanin Marko Baničević i Kristian Tumbas Kajgo su poraženi u četvtrtfinalu od četvrtih nositelja, Luke Mirkuta i Makedonca Kalina Ivanovskog sa 6:2 i 6:4. U polufinalu igraju prvi nositelji, Australac Adam Taylor i Ukrajinac Eric Vanshelboim protiv četvrtih nositelja, a u drugom polufinalu će sigurno jedan Hrvat u finale. Nikola Bašić s Ukrajincem Ivanom Kremenchutskyiem protiv Šimundže, koji igra s Hegerom.

image

Marko Baničević
 

Tonči Vlašić/
image

Kristian Tumbas Kajgo
 

Tonči Vlašić/
image

Kristian Tumbas Kajgo
 

Tonči Vlašić/
image

Kristian Tumbas Kajgo
 

Tonči Vlašić/
image

Marko Baničević i Kristian Tumbas Kajgo


 

Tonči Vlašić/
image

Marko Baničević
 

Tonči Vlašić/
image

Marko Baničević
 

Tonči Vlašić/
image

Kristian Tumbas Kajgo i Marko Baničević
 

Tonči Vlašić/

Nagradni fond dubrovačkog turnira, koji je okupio igrače iz petnaest država, iznosi 25.000 američkih dolara. Turnir završava u nedjelju, 9. travnja.

01. lipanj 2024 13:49