StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI US OPEN |

NIJE USPJELA DO 13. POBJEDE NA AMERIČKOJ TURNEJI PROTIV 13. JUNIORKE SVIJETA Prekinut niz Lucije Ćirić Bagarić na istočnoj obali

Piše Tonči Vlašić
7. rujna 2021. - 20:33

Matilda Mutavdžić, predstavnica Velike Britanije, 13. nositeljica juniorskog US Opena, opravdala je ulogu favorita, nije dozvolila iznenađenje, prošla je u 3. kolo, u osminu finala, i to zaustavivši niz Lucije Ćirić Bagarić, 17-godišnje Dubrovkinje, koja je krenula iz kvalifikacija u boj za nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone. Ćirić Bagarić je izborila glavni turnir s dvije pobjede, zatim u svom debiju na jednom Grand Slam turniru prošla među 32 najbolje, ali dalje nije uspjela, iako...

Lucija je u petom gemu prvog gema prva uspjela oduzeti servis, i to nakon što je u prethodnom gemu spasila dvije break lopte. Povela je s 3:2. Međutim, nije uspjela zadržati tu prednost. Izgubila je već u idućem gemu, a tad je krenuo niz igračice, koja se već otisnula u profesionalne vode, i koja ima nekoliko solidnih rezultata. Trenutno je Mutavdžić oko 800. mjesta na WTA rang listi.

image
Matilda Mutavdžić, 13. nositeljica juniorskog US Opena
Elsa/Getty Images/AFP

Mutavdžić je nanizala osam gemova, zahvaljujući tome dobila prvi set sa 6:3, a u drugom povela sa 4:0. U sedmom gemu drugog seta Lucija je spasila dvije meč lopte, ali nije uspjela i treću te je izgubila sa 6:3 i 6:1.

Ćirić Bagarić je na američkoj turneji dobila 12 od 15 mečeva računajući singl i parove, 80 posto uspješnosti, osvojila turnir parova u Marylandu, predgrađu Washingtona gdje je igrala i polufinale turnira prvog ranga. Sad je prvi put igrala kvalifikacije za jedan Grand Slam. Uspjela je slaviti i u svom debiju na jednom Grand Slamu. Ušla tom pobjedom među 32 najbolje na juniorskom US Openu, te na rang listi u TOP 50 najboljih juniorki svijeta.

image
Lucija Ćirić Bagarić, 17-godišnja Dubrovkinja, debitantica na jednom Grand Slam turniru
Elsa/Getty Images/AFP
image
Lucija Ćirić Bagarić je kroz kvalifikacije izborila nastup u glavnom turniru, među 48 najboljih na juniorskom US Openu
Elsa/Getty Images/AFP
image
Lucija Ćirić Bagarić među 32 najbolje na US Openu
Elsa/Getty Images/AFP
24. travanj 2024 07:51