StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI TENIS |

NA PLUS 40 IZBORILA NOVIH 40 BODOVA Lucija Ćirić Bagarić izborila četvrtfinale u Marylandu, nedaleko od Washingtona, na turniru prvog ranga

Piše Tonči Vlašić
25. kolovoza 2021. - 20:29

Temperatura 40, prži, jedva se diše u Marylandu, nedaleko od Washingtona, na juniorskom turniru prvog ranga, College Park. Lucija Ćirić Bagarić je odigrala po tim uvjetima već četiri meča u tri dana, tri singla, te jedan u parovima, i igrat će i dalje, i to još jedan danas (tj. noćas po našem vremenu), te najmanje još jedan (singl) jer je dobila do sad sva četiri meča.

Trećeg dana turnira prošla je treće kolo singla, i treći put je dobila domaću predstavnicu, a sve su to uglavnom igračice koje su odrasle ne betonu, koje se na njemu najbolje osjećaju. Međutim, niti jedna do sad nije imala rješenje za igru 17-godišnje Dubrovkinje, koja je na startu dobila Kallistu Liu sa 6:2 i 7:5, u 2. kolu Eriu Jessel 6:4 i 6:1, a sad Kaitlyn Carnicella sa 6:0, 3:6 i 6:2.

Kondicije Lucija ima. Rezultat je to rada s Perom Kuterovcem, jednim od najboljih kondicijskih trenera svijeta. Damir Martin je njegovih ruku djelo, i ne samo naš sjajni veslač. Gotovo godinu dana je Lucija pod njegovom paskom.

Izvješća govore kako je sve više raznovrsnih udaraca kod 17-godišnje Dubrovkinje. To je pak rezultat rada posljednje tri godine s Dariom Novakom.

Posljednjom pobjedom Lucija je u Marylandu izborila četvrtfinale, osvojila 40 bodova, te je sad na vratima ulaska među 60 najboljih juniorki svijeta.

Parove Lucija igra sa Čehinjom Brendom Fruhvirtovom. Osminu finala su izborile bez izgubljenog gema – 6:0 i 6:0!

18. travanj 2024 20:27