StoryEditorOCM
TenisTRADICIONALNI TURNIR |

MEMORIJAL ‘ĐURO BOKUN‘ Dubrovkinja Anamaria Zorić obranila naslov pobjednice u Uvali Lapad

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2020. - 21:09
Anamaria Zorić, Dubrovkinja, koja sad nastupa za Tenis klub Vulpes iz Zagreba, pobjednica je Memorijala 'Đuro Bokun' za uzrast do 14 godina, koji se na terenima u Uvali Lapad igra u organizaciji Tenis kluba Dubrovnik. U glavnom turniru Zorić je ostvarila tri uvjerljive pobjede, po jedan izgubljen gem u četvrtfinalu i polufinalu, a u finalu dva.

- Obranila sam naslov. Bila sam najbolja i prošle godine – podsjetila je Zorić.

Među osam najboljih našla se još jedna Dubrovkinja, Ana Petković, članica Raguse, koja je u četvrtfinalu slavila bez izgubljenog gema, a u polufinalu je zaustavila Tara Šušnjar, članica Dalmacijacementa, i to dva puta sa 6:3. Zorić je u polufinalu sa 6:0 i 6:1 dobila Leu Radošević, još jednu članicu Dalmacijacementa, a u finalu Šušnjar sa 6:2 i 6:0.

U parovima, dubrovačke tenisačice, Zorić i Petković, nisu uspjele otići do kraja iako su dobile prvi set sa 6:4. U drugom 6:4 za Radošević i Šušnjar, koje su u produženom tie breaku bila uspješnije s 10:7.

- Ovogodišnji Memorijal Đuro Bokun je okupio 21 dječaka i 13 djevojčica. Prvo se igralo po skupinama. Osam najboljih djevojčica, te dvanaest najboljih dječaka je izborilo glavni turnir. U finalu su Darko Makjanić iz Splita i Frano Sučić iz Stobreča, a u finalu parova igraju Stjepan Bogdan, član Raguse i Frano Sučić protiv Luke Karduma i Andresa Mazzucchellija, dvojice članova Dalmacijacementa. Ta dva finala igraju se u Uvali Lapad u utorak, 20. listopada – rekao je Senko Glavinić, tajnik Tenis kluba Dubrovnik. Podsjetnik, turnir se igra u spomen na tenisača Dubrovnika, koji je poginuo u jednom od najžešćih granatiranja Dubrovnika, u studenom 1991. godine (Đuro Bokun je imao samo 11 godina).

Jedini Dubrovčanin, koji je uspio kroz nastup u skupini izboriti mjesto u glavnom turniru, Stjepan Bogdan, zaustavljen je u četvrtfinalu od Luke Karduma sa 6:7 (6), 6:2 i 6:2.

Vrhovni sudac turnira je Marjan Pančevski.

image
Memorijal 'Đuro Bokun' za uzrast do 14 godina foto: Tonči Vlašić

image
Stjepan Bogdan foto: Tonči Vlašić

image
Anamaria Zorić foto: Tonči Vlašić

image
Ana Petković foto: Tonči Vlašić

image
Stjepan Bogdan foto: Tonči Vlašić

image
Anamaria Zorić foto: Tonči Vlašić

image
Ana Petković foto: Tonči Vlašić

image
Marjan Pančevski, vrhovni sudac turnira foto: Tonči Vlašić

image
Pokale je uručio Senko Glavinić, tajnik Tenis kluba Dubrovnik foto: Tonči Vlašić

 
18. travanj 2024 23:45