StoryEditorOCM
TenisPORAZ U KVALIFIKACIJAMA WIMBLEDONA

Lucija imala više winnera od suparnice, ali previše neprisiljenih pogrešaka, idući tjedan opet u akciji

Piše Tonči Vlašić
25. lipnja 2024. - 14:53

Vratila se u prvom setu nakon 0:3, izjednačila, ali je potom izgubila iduća tri gema, te je Lea Bošković nakon 33 minute igre dobila prvi set u kojem je Lucija Ćirić Bagarić imala pet puta više winnera od nje (10:2), ali i dosta više neprisiljenih pogrešaka (13:6). Zagrepčanka je iskoristila obje break prilike, a Lucija jednu od dvije. U drugom setu, koji je trajao 47 minuta, 6:4 za Bošković, a statistika kao u prvom setu: Lucija 13, a Lea 7 winnera, Lucija 23, a Lea 9 neprisiljenih grešaka, Lucija u meču tri as servisa, a Lea niti jedan.

Uglavnom, 24-godišnja tenisačica iz Zagreba je ostala u igri za plasmanom u glavni turnir trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona, čeka je sutra 2. kolo, a Lucija napušta Veliku Britaniju, i travnate terene, te se vraća na zemlju na kojoj je ostvarila dosta uspjeha samo ove godine, na kojoj je osvojila od 1. siječnja četiri ITF-ove 35-ice, na kojoj je prije mjesec dana imala uspješan debi u kvalifikacijama za Grand Slam turnir, te je s tri pobjede stigla do glavnog turnira Roland Garrosa.

Plan je već idući tjedan igrati na ITF-ovoj 75-ici, i to u Montpellieru, te nastaviti lov na nove svjetske bodove. Potom je čekaju dva nastupa na WTA turnirima...

20-godišnja Dubrovkinja je sa 450 bodova na 167. mjestu svjetske rang liste. 

25. lipanj 2024 14:54