StoryEditorOCM
TenisBRAVO |

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ Uzela krunu u belgijskom Charleroiju u paru, a u singlu stigla do polufinala, te je sad u TOP 50 najboljih juniorki svijeta!

Piše Tonči Vlašić
24. rujna 2021. - 22:43

Nova kruna za Luciju Ćirić Bagarić. Osvojila je u paru s Belgijkom Sofiom Costoulas ITF-ov juniorski turnir prvog ranga u belgijskom Charleroiju. U finalu 6:0 i 7:5 protiv švicarskog para, Karolina Kozakova i Celine Naef. Do finala tri pobjede, a u niti jednom meču Ćirić Bagarić i Costoulas nisu suparnicama prepustile set. Dobile su na putu do naslova između ostalog i pete, i sedme nositeljice.

To je treći osvojeni turnir prvog ranga u paru 17-godišnje Dubrovkinje, koja je igrala u još tri finala u paru na turnirima prvog ranga. Sve to u zadnjih šest mjeseci. Plus dva puta je stigla do polufinala, a četiri puta do četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji na tim istim turnirima prvog ranga, plus je u svom debiju na jednom Grand Slam turniru, bilo je to na US Openu, iz kvalifikacija stigla do 16 najboljih u glavnom turniru, plus uspjeh na Europskom juniorskom prvenstvu, i kad se sve zbrojilo, dodali bodovi iz Charleroija – Lucija je od danas 44., 45. juniorka svijeta, dakle, prvi put se našla u TOP 50.

Luciju je u Charleroiju dobila u polufinalu pojedinačne konkurencije druga nositeljica turnira, Čehinja Brenda Fruhvirtova, koja je bila bolja i u polufinalu College Parka, u Marylandu, kraj Washingtona, također turniru prvog ranga, a gdje je Dubrovkinja skupa upravo s Fruhvirtovom osvojila i tu turnir parova. Inače, prvu turnirsku pobjedu na turniru prvog ranga ostvarila je Ćirić Bagarić u Kolumbiji, u Barranquillu, gdje je igrala s Dankinjom Johanne Cristine Svendsen.

Dubrovkinju sad čeka turnir prvog ranga u Vrsaru, koji se igra od 5. do 10. listopada, a zatim će na turnir u Meksiko, te nakon toga na dva turnira u SAD, nadaleko poznate Eddie Herr i Orange Bowl.

image
Lucija Ćirić Bagarić na US Openu
Elsa

24. travanj 2024 14:27