StoryEditorOCM
Tenis61. TROFEO BONFIGLIO |

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ OD DANAS 70. JUNIORKA SVIJETA Preko drugih i osmih nositeljica stigla u paru do polufinala velikog turnira u Milanu

Piše Tonči Vlašić
15. srpnja 2021. - 17:47

Plasman u 3. kolo juniorskog turnira u Milanu, dvije pojedinačne pobjede ostvarene na nadaleko poznatom Trofeo Bonfiglio, njegovom 61. izdanju, inače Otvorenom prvenstvu Italije, zatim tri pobjeda u paru sa Sofiom Costoulas iz Belgije, te evo Lucije Ćirić Bagarić na 70. mjesto svjetske rang liste. Napredak je to već od 17 mjesta s tim što nije još zaključila nastup na sjeveru Italije na jednom od najjačih svjetskih juniorskih turnira, naravno, ne računajući Grand Slamove.

Ovog četvrtka Dubrovkinja je dva puta izlazila na terene. Prvo je poražena od Ruskinje Mirre Andreeve u borbi za četvrtfinale. Andreeva je dan prije izbacila uvjerljivo i treću nositeljicu turnira, a šestu juniorku svijeta Čehinju Lindu Fruhvirtovu, koja je s dvije godine mlađom sestrom Brendom stajala jučer nasuprot Lucije u 2. kolu turnira parova. Slavile su s 2:1 u setovima Ćirić Bagarić i Costoulas, koje su danas u četvrtfinalu svladale Amerikanku Clervie Ngounoue i Belgijku Hannu Vandewinkel, osme nositeljice, također s 2:1 u setovima, i to nakon što su izgubile prvi. 

Za plasman u polufinale igraju protiv Ruskinje Andreeve i Anastasie Abagnato iz Italije.

Plasman u finale turnira parova donio bi Luciji novi pomak naprijed, bila bi na 69. mjestu, a eventualno osvajanje turnira odvelo bi je na 65. mjesto svjetske rang liste najboljih juniorki svijeta.

Već se zna kako će Lucija nakon nastupa u Milanu putovati u Zurich na pojedinačno prvenstvo Europe za igračice do 18 godina, a nakon toga je s reprezentacijom čekaju kvalifikacije za završnicu ekipnog juniorskog prvenstva Europe.

25. travanj 2024 08:59