StoryEditorOCM
TenisOPET JE USPJELA

Leticia Tarocco stigla do novog naslova državne prvakinje: ‘Nije bilo teško jer smo baš dobro odigrale finale. Teže je bilo u polufinalu!‘

Piše Tonči Vlašić
6. prosinca 2021. - 22:56

S Petrom Marčinko iz zagrebačkog Top Spina je 2018. osvojila dvoransko prvenstvo Hrvatske u paru u uzrastu do 14 godina. Bio je to njezin prvi naslov državne prvakinje. Tri godine poslije Leticia Tarocco je 'uključila' prste druge ruke kako bi pokazala koliko ima naslova državne prvakinje.

- ...dva, tri, četiri, pet, šest... Ovo mi je šesti naslov! – zastala je na trenutak kad smo je upitali koliko je naslova državne prvakinje osvojila do danas, a pitanje je postavljeno nakon što je s Chiarom Jerolimov, tenisačicom Zadra 08, osvojila proteklog vikenda u Virovitici naslov državne dvoranske prvakinje u paru do 18 godina.

I prije nego se osvrnula na posljednji uspjeh, novo pitanje: Do kojeg je od tih šest naslova državne prvakinje bilo najteže doći? Na to pitanje je odgovorila k'o iz topa.

- Do naslova pojedinačne prvakinje Hrvatske do 14 godina. Što se tiče ovog posljednjeg uspjeha, očekivala sam dobar rezultat. U finalu smo bile uvjerljive. Dva puta po 6:2 protiv Doris Držanić i Leonarde Kajkić. Nije bilo teško jer smo baš dobro odigrale finale. Teže je bilo u polufinalu protiv Lune Ivković i Liv Šumak. To svakako. Inače, prvi put sam igrala u paru s Chiarom.

I tako je 2021. godina zaključena na najljepši mogući način.

- Da, bio je ovo moj zadnji turnir ove godine. Do sad je bilo i tenis i škola, a sad nadalje je škola broj jedan.

Neće biti putovanja, nastupa, međutim, nema odmora od tenisa. Trenirati se mora jer je već početkom 2022. godine čekaju državna dvoranska prvenstva, a u planu ima nastupiti i na dva ITF-ova turnira.

Je li zadovoljna s ostvarenim u 2021. godini?

- Napravila sam neke dobre rezultate. Imala sam velike pauze. Prvo zbog korona. Potom sam preskočila ljeto. Bila tad bez treninga i nastupa...

image
Državna prvakinja - Leticia Tarocco, tenisačica Raguse
Tonči Vlašić

Odigrala je ukupno sedam ITF-ovih turnira ove godine, dobila devet od šesnaest pojedinačnih mečeva, te osam od četrnaest u paru. Bila početkom ljeta na 791. mjestu juniorske svjetske rang liste.

- Najbolji rezultat mi je finale u pojedinačnoj konkurenciji na ITF-ovom turniru petog ranga u Nikšiću, te finale u paru turnira četvrtog ranga u Podgoroci. Na državnom u Zadru do 16 godina sam igrala četvrtfinale singla, te osvojila naslov prvakinje u paru s Dorom Mišković iz Tenis kluba Vulpes. Sad na dvoranskom prvenstvu do 18 godina opet četvrtfinale singla te osvojen naslov državne prvakinje s Chiarom. Prvo, u usporedbi s prošlom godinom, ova je bila lakša. Mogli smo bez problema trenirati, putovati, budući sam se cijepila nisam imala problema na turnirima, i na kraju, ništa nije otkazano, dok se prošle godine zbog korone puno toga nije odigralo, a dosta dugo se nije moglo trenirati. Krajem 2020. godine, razmišljajući o 2021. godini, istina, priželjkivala sam više. Želja je bila igrati na ITF-ovim turnirima većeg ranga, ali zbog stanke od dva mjeseca, te pauze koju sam imala ovo ljeto, to na kraju nisam uspjela ostvarila. Kondicijski trener Zoran Rajčić mi puno pomaže da se nakon te pauze vratim u pravu formu, tu su i treneri Lauro Milanović i Paulo Pavlinović, ne ide ni bez Mateja Tomazina, tu je i podrška obitelji te prijatelja. Uglavnom, ciljevi za iduću godinu su isti. Napredovat na rang listi, doći u priliku igrati na jačim ITF-ovim turnirima, naravno, osvojiti nove naslove državne prvakinje. Pokušat ću se što bolje spremiti, te se nadam kako ću ostvariti željeno – poželjela je 16-godišnja tenisačica Raguse

19. travanj 2024 02:22